Parkhouse/Carstadt (NL Architects)

carstadt-nl1

carstadt-nl2

Parkhouse/Carstadt
NL Architects (Pieter Bannenberg, Walter van Dijk, Kamiel Klaasse i Mark Linnemann)
Emplaçament: Amsterdam
Any: 1996 (no construït)

La proposta Parkhouse/Carstadt examina la relació entre l’automòbil i la ciutat. Un aparcament s’insereix al centre d’Amsterdam com a possible catalitzador de l’activitat urbana. A partir de 19.000 m2 d’aparcament, es desenvolupen al seu voltant 35.000 m2 d’espai per a uns grans magatzems, botigues, oficines, apartaments, restaurants i un hotel amb equipament per a congresos. Un programa urbà vital és essencial per evitar que les ciutats històriques quedin relegades a parcs temàtics culturals.
Parkhouse/Carstadt és un carrer públic d’un quilòmetre de llargària, una rampa d’aparcament de 19m d’amplària que va pujant amb una inclinació del 6% fins a un màxim de 30m. És un volum continu farcit de vida urbanaque s’arrauleix en l’emplaçament i en ell mateix: l’edifici com a contorsionista.

+ info:
– sobre Parkhouse/Carstadt: Quaderns 218 “Mobilitat” (editat pel COAC)
NL Architects

One thought on “Parkhouse/Carstadt (NL Architects)

  1. HI. I STUDY ARCHITECTUR IN UNIVERCITY AND I WANT SOME INFORMATION ABOUT HOW TO USE MOBIOS IN YOUR PEROJECT.SO IF YOU GIVE ME SOME INFORMATION I VERY APPRICIATED FROM U .THANX SO MUCH I WILL BE WAITING ….

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s