UIC Barcelona School of Architecture trasllada al COAC els vint anys del Taller Vertical

La exposició es podrà veure fins al 14 de juliol a la seu del Col·legi d’Arquitectes

Coincidint amb els vint anys del Taller Vertical, UIC Barcelona School of Architecture inaugura el proper 13 de juny l’exposició “20 anys de Taller Vertical. 20 years commited to architecture”, un treball a càrrec dels comissaris Manuel Arenas, Marta Delgado i Sergi Viñals. La mostra, anteriorment situada al depòsit del Rei Martí entre el 2 i el 10 de març, estarà instal·lada fins al proper 14 de juliol a la seu del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC), situat a la plaça Nova, número 5.

L’escola commemora aquest any el vintè aniversari del Taller Vertical, un dels esdeveniments de l’any acadèmic que, des de la seva creació, se celebra durant la primera setmana de cada curs. Durant aquests set dies, els alumnes d’Arquitectura s’integren a diversos equips, liderats per arquitectes de prestigi, amb la finalitat de desenvolupar un projecte que, cada edició, gira al voltant d’una temàtica específica i que l’avalua un jurat professional.

L’acte d’inauguració serà dimecres 13 de juny a partir de les 19 h. Hi intervindran el director de UIC Barcelona School of Architecture, Josep Lluís i Ginovart, i els tres comissaris de l’exposició. A continuació, se celebrarà un col·loqui en el qual participaran diversos professors de l’escola que han estat implicats en l’organització del Taller Vertical en les seves vint edicions. A més a més, també està previst l’assistència del rector de la universitat Xavier Gil Mur.

Durant els anys, aquest taller s’ha internacionalitzat gràcies a la col·laboració d’arquitectes de prestigi mundial que han treballat aspectes innovadors, estratègics i transversals amb els estudiants, en les diferents edicions. “Datascape”, “Human Catastrophies” i “Acció al Carrer” són alguns dels títols de diverses edicions del Taller Vertical, sempre compromesos amb l’actualitat i els fenòmens socials i polítics globals.

“Ha estat un autèntic privilegi durant aquests vint anys poder treballar a la nostra escola amb persones de renom internacional com Winny Maas o Karl Chu; i també nacionals, com ara José Luis Mateo o Carmen Pinós”, destaca el comissari de la mostra i professor de l’escola Manuel Arenas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s