Divendres REcomanació

 

Aqui us deixem un recull de recomenacions per aquest cap de setmana i per la propera setmana! Fins dilluns!
‘Jardins Muñoz , presentació del llibre Museu Nacional d’Art de Catalunya, passat inquiet, Resilience in development”.

image


Obren els Jardins de la finca Julio Muñoz Ramonet | Fins el Diumenge Març 29
Els Jardins de Muñoz Ramonet (carrer Muntaner, 282), al districte de Sarrià-Sant Gervasi, obren portes cada dissabte i diumenge fins al març, a l’espera que comencin les obres de rehabilitació i accessibilitat previstes i atesa la gran demanda per part dels ciutadans.

Els jardins, de gran valor patrimonial, van ser projectats l’any 1916 per Jean Claude Nicolàs Forestier per encàrrec del Marquès d’Alella. Al 1933 es van vendre part de la propietat per fer construir habitatges, eliminant una part important dels jardins. Després que Julio Muñoz Ramonet es convertís en propietari de la finca, es va produir la darrera remodelació, entre el 1956 i 1957, a càrrec de Joan Mirambell, que és com els trobem en l’actualitat. Els jardins de la finca Muñoz Ramonet signifiquen una important incorporació als jardins històrics de la ciutat, com a exemple ben conservat dels jardins de burgesia barcelonina del segle XX.

 

llibre_dis


Presentació del llibre ‘Museu Nacional d’Art de Catalunya: un itinerari | Dilluns 2 de març 18 h
Us convidem a la presentació del llibreMuseu Nacional d’Art de Catalunya: un itinerari, escrit per l’historiador de l’art, antiquari i galerista Artur Ramon i publicat per Elba Editorial. Presenten l’acte Jordi Ainaud, medievalista, i Albert Velasco, conservador del Museu de Lleida: diocesà i comarcal, en diàleg ambl’autor, i amb la presència de Pepe Serra, director del Museu Nacional d’Art de Catalunya A través de desenes de visites a les sales del museu, en contacte directe amb les obres, Artur Ramon proposa en aquest llibre un itinerari estètic i també cronològic, seguint el seu gust personal.

Aquí per més informació.

Invite.5.1


Passat inquiet: Narratives i fantasmes de l’exposició internacional d’art en solidaritat amb palestina 1978 | Fins l’1 de juny
La història de l’art contemporani no es pot escriure només a través de l’anàlisi d’obres d’art. Una disciplina historiogràfica essencial per a aquest propòsit es dedica a investigar i narrar com les obres d’art s’han portat a l’àmbit de l’espai públic per a la seva recepció. La història de les exposicions ens permet aprehendre el lloc que la producció artística del nostre temps concedeix a l’art dins del conjunt més ampli de condicions polítiques, mediàtiques, econòmiques i culturals, és a dir, com es construeixen i es comparteixen els valors que l’art aporta a la vida.

Més enllà de les exposicions més famoses, realitzades en els grans museus de les capitals occidentals, la segona meitat del segle passat va veure florir exposicions de gran significat i rellevància que es van dur a terme fora dels marcs institucionals o museístics. La intenció de crear noves formes d’institucionalitat va desembocar, en molts casos, en l’oblit i la destrucció física o mnemònica d’aquestes iniciatives. Aquest és un intent d’iniciar la lectura d’una altra història de l’art que reuneix els anhels i esperances de molta gent, des d’un passat recent que cal incorporar a les narracions històriques de l’art.

Aquí per més informació.

BAJA_SEGUNDA_23-02-15


RESILIENCE IN DEVELOPMENT: Dan Lewis and Hug March |  Dijous 5 de març 19h
El proper dijous 5 de març a les 19:00 tindrà lloc al Roca Barcelona Gallery la segona sessió del cicle de conferències “#DevelopmentbyDesign: Dialogues in Architecture, Equity and Development”. L’objectiu d’aquestes sessions és generar un diàleg entre professionals en el camp del desenvolupament i els professors del Master of International Cooperation in Sustainable Emergency Architecture de l’ESARQ-UIC.

En aquesta segona sessió Dan Lewis, Director d’UN-Habitat s Urban Risk Reduction Unit i del City Resilience Profiling Program, s’asseurà amb Hug March, professor i investigador urbà / mediambiental, per parlar de com mitjançant el desenvolupament de les ciutats, aquestes poden adquirir les eines i estratègies necessàries per a ser resistents i capaços de recuperar-se ràpidament davant qualsevol amenaça.

Aquí per més informació.

Alexandre Martínez Llapart, Equip Cultura ESARQ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s