“Lisboa Story”

Títol: Lisboa Story (Històries de Lisboa)
Director: Wim Wenders
Guió: Wim Wenders
Actors principals: Rüdiger Vogler, Patrick Bauchau, Teresa Salgueiro (Madredeus), Vasco Sequeira
Any: 1994
Gènere: drama

Sinopsi

Un cineasta alemany demana al seu tècnic de so i amic que s’uneixi a ell a Lisboa. Quan aquest arriba, el seu amic ha desaparegut, però troba unes cintes amb enregistraments sense so que ha deixat. El tècnic de so vagarà incansable pels carrers de Lisboa, gravant el so del casc antic de la ciutat per completar les imatges deixades pel seu amic.
Així, la pel·lícula esdevé un genial retrat de la urbs, on el protagonista, entre música de Madredeus, recorre tant els seus racons més particulars i com els seus espais més emblemàtics mentre va gravant sons urbans. Aquests passejos el duen, per exemple, a diverses infraestructures com l’impressionant Aqüeducte de les Aigües Lliures o el Pont 25 d’abril.

+ info: web oficial / filmaffinity / wikipedia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s