“Der Himmel über Berlin”

Títol: “Der Himmel über Berlin” (El cel sobre Berlín)
Director: Wim Wenders
Guió: Peter Handke, Wim Wenders
Actors principals: Bruno Ganz, Solveig Dommartin, Otto Sander, Curt Bois, Peter Falk
Any: 1987
Gènere: drama

Sinopsi

Dos àngels sobrevolen Berlín i observen la vida dels humans, sense poder-ne canviar els fets ni donar-se a conèixer. Són simples testimonis de la història, invisibles per a tothom menys per als nens i per als simples de cor. Però un dels àngels sent un gran desig de formar part de la vida mortal i està disposat a sacrificar la seva immortalitat per aconseguir-ho.

La descripció de la vida dels dos àngels serveix d’excusa a Wenders per meditar sobre el passat, el present i el futur de Berlín, i converteix la pel·lícula en un emotiu homenatge a la ciutat. Wenders la descriu des de tots els punts de vista i des de tots els mitjans de locomoció: l’avió, a les primeres escenes, el cotxe, l’autobús, la bici i a peu, amb travellings que acompanyen als protagonistes.
Al llarg de la pel·lícula hi surten diversos llocs emblemàtics de la ciutat, com la Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, a Charlottenburg, la Potsdamer Platz, encara sense edificar i contornada per un mur ple de graffitis, la Biblioteca Estatal de Hans Scharoun, plena d’àngels, el búnker on filma Peter Falk o l’edifici Esplanade, on Nick Cave hi fa un concert.

La pel·lícula està dedicada a tres grans mestres del cinema, Yasujiro Ozu, François Truffaut i Andrei Tarkovski, els quals, gràcies a la seves obres, han esdevingut “immortals”.

+ info: wiquipèdia / filmaffinity

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s