“My Architect”

Títol: “My Architect: A Son’s Journey”
Director: Nathaniel Kahn
Guió: Nathaniel Kahn
Amb intervencions de: Louis Kahn, I.M. Pei, Philip Johnson, Frank Gehry
Any: 2004
Gènere: documental

Sinopsi

El 17 de març de 1974 un home va morir d’un atac cardíac als banys de la Penn Station de Nova York. L’adreça de contacte del seu passaport estava esborrada i el seu cos va ser enviat al dipòsit de cadàvers de la ciutat, on va passar tres dies abans que algú es presentés a reclamar. Aquesta mort terrible, solitària i anònima, és, irònicament, la pàgina que tanca la biografia de Louis Kahn, un gegant que va marcar la història de l’arquitectura en la segona meitat del segle 20. I és també l’escena amb què s’inicia el documental “My Architect: A Son Journey”, dirigit per Nathaniel Kahn, un dels dos fills que el cèlebre personatge va tenir fora del seu matrimoni.

Per conèixer l’enigmàtica figura que va ser l’arquitecte, Nathaniel es va llançar a una aventura de cinc anys durant la qual va recórrer els edificis més significatis de Kahn. A través de l’obra va voler conèixer el mestre, el pare i els detalls ignorats de la seva història personal. El resultat és un relat commovedor, on l’arquitectura, Nathaniel i Louis Kahn s’alternen el protagonisme. “En certa manera, el film és com tornar la vida a Louis Kahn durant dues hores “, comenta l’autor del documental. “Mentre vaig ser petit mai vaig veure gran cosa del món del meu pare, només una part a través del forat del pany. Però el que vaig veure va ser fascinant”.

+info :  aquí

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s