Estudiants d’Arquitectura reuneixen en l’exposició dels treballs finals de grau les seves propostes per a la transformació urbana de l’Hospitalet de Llobregat

La mostra, que podrà visitar-se a l’espai l’Harmonia fins al 31 d’agost, va ser inaugurada per l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i pel rector, Xavier Gil

Des de dijous passat, 15 de juliol, l’espai l’Harmonia de l’Hospitalet de Llobregat acollirà l’exposició de treballs finals de grau dels estudiants de UIC Barcelona School of Architecture. Amb el títol “L’H: Hub of Hubs. Social challenges and urban reprogramming” (‘L’H: Hub de hubs. Desafiaments socials i reprogramació urbana’), la mostra està integrada per un total de disset projectes desenvolupats per alumnes de l’últim curs del Grau en Arquitectura a l’Hospitalet de Llobregat.

A l’acte d’inauguració de l’exposició, hi va haver la presència de l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, i del tinent d’Alcalde de l’Àrea d’Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat, Francesc Josep Belver i Vallès. De UIC Barcelona, van intervenir-hi el rector, Xavier Gil, i el director de UIC Barcelona School of Architecture, Josep Lluis i Ginovart, a més a més dels professors de TFG i els alumnes. També va ser-hi present el gerent de la Universitat, Josep Maria Torné Santos.

Inauguració alcaldessa

Quatre grans vectors de transformació
L’exposició està organitzada sobre la base de quatre grans àrees que representen vectors de transformació —o hubs—, amb l’objectiu d’impulsar la reestructuració urbana cap a un model de ciutat més adaptada a les necessitats socials i ambientals del segle XXI. A partir d’una anàlisi de la situació actual, les intervencions plantegen hipòtesis, aporten una altra mirada i contribueixen, amb solucions específiques, a l’actual debat sobre la integració de les infraestructures a la ciutat.

“A l’Hospitalet tenim projectes estratègics, amb grans inversions, però també en tenim de més petits, però molt importants també per a la ciutadania, pel seu dia a dia. Projectes per ‘cosir’ el territori, per aconseguir nous habitatges, espais verds i equipaments o per donar protagonisme al vianant davant el vehicle, entre d’altres. I tot això no ho fem sols. El model l’Hospitalet és el que busca acords, col·laboracions i aportacions amb altres administracions, institucions i amb el sector privat. També amb les universitats. No entenem una altra manera de treballar”, va declarar l’alcaldessa, Núria Marín.

“Els projectes reunits en aquesta exposició evidencien el compromís dels nostres professors i alumnes amb els principis de l’arquitectura i l’urbanisme contemporanis i, al seu torn, dibuixen el potencial futur de l’Hospitalet com a ciutat de referència a escala europea”, va assenyalar Xavier Gil.

L’exposició podrà visitar-se de manera gratuïta a l’Harmonia fins al 31 d’agost.

Fotografies ©Joan Guillamat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s