Felipe Pich-Aguilera, guanyador dels XVII Premis Catalunya Construcció pel seu projecte per al Centre de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

El jurat ha destacat la simbiosi de l’edifici amb el conjunt modernista de Sant Pau així com la innovació en l’ús de materials i elements constructius

El Centre de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha sigut el guanyador, en la categoria d’Innovació en la Construcció, de la dissetena edició dels Premis Catalunya Construcció que organitza el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona (CAATEEB). L’edifici, que ja va resultar guanyador fa un any dels prestigiosos Premis Ceràmica ASCER, ha estat dissenyat pels despatxos d’arquitectura 2BMFG Arquitectes i PichArchitects, liderat per Felipe Pich-Aguilera, professor de UIC Barcelona School of Architecture.


El jurat ha valorat “les innovacions introduïdes en el projecte, amb canvis en el programa funcional que propicien més eficàcia en la tasca dels tècnics investigadors mitjançant l’obertura dels espais de treball i sistemes compartits”. També ha elogiat “la manera d’abordar una certa simbiosi amb l’entorn patrimonial de l’Hospital de Sant Pau mitjançant un tractament original del teixit ceràmic industrialitzat, així com la innovació que presenta quant a materials i elements constructius”. L’edifici destaca per la seva ceràmica envolupant composta mitjançant el sistema Flexbrick, una patent desenvolupada pel professor Vicenç Sarrablo, coordinador del Grup de Recerca Laboratori d’Innovació Tecnològica en Edificació Industrialitzada i Sostenible (LITEIS) del qual també forma part el professor Felipe Pich-Aguilera.


El jurat dels premis ha estat format per Marcos Barjola, arquitecte tècnic i director d’execució d’obres; Conxita Balcells, arquitecta; Jan Dinarès, arquitecte tècnic en exercici liberal; Santiago Ayuso, arquitecte tècnic i coordinador de seguretat; Elisabeth Magán, arquitecta tècnica i directora de producció de Maheco Constructora; David Garcia, doctor arquitecte i consultor d’estructures i, Celestino Ventura, president del CAATEEB i president del jurat.


Entre les obres de referència premiades en altres categories, destaquen el Celler Clos Pachem (Gratallops, Priorat), les obres del Castell de Montjuïc (Barcelona), el Teatre l’Artesà (el Prat de Llobregat) i la nova seu corporativa de Metges sense Fronteres (Barcelona).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s