Experts de UIC Barcelona afirmen que el projecte de superilla a l’Eixample millorarà la qualitat de l’espai públic

Els professors Jaime Batlle i Iñaki Baquero celebren que l’Ajuntament de Barcelona hagi aprofitat la COVID-19 per avançar en la transformació de la ciutat.

Experts de UIC Barcelona afirmen que el projecte de superilla a l’Eixample millorarà la qualitat de l’espai públic
Eixample de Barcelona ©Erwan Hesry

Els professors de l’Àrea de Projectes de UIC Barcelona School of Architecture Jaime Batlle i Iñaki Baquero han qualificat de “molt bona notícia” el projecte que ha presentat l’Ajuntament de Barcelona per convertir l’Eixample de Barcelona en una gran superilla i han defensat la capacitat del model ideat per Ildefons Cerdà “per evolucionar més enllà de la nostàlgia”.

Iñaki Baquero assenyala que les superilles són un model d’èxit en molts llocs on ja s’han implantat, com els barris de Gràcia i el Born o la ciutat de Vitòria. Malgrat tot, considera que la mesura és insuficient per frenar la contaminació i, en aquest sentit, apunta la necessitat de dur a terme una actuació d’àmbit general, d’infraestructures, però també d’àmbit particular: “Hem d’interioritzar que el cotxe privat no és un dret, sinó un privilegi”.

En la mateixa línia, el professor Jaime Batlle ha celebrat que l’Ajuntament de Barcelona hagi aprofitat la COVID-19 per “implementar alguns processos de transformació” a la ciutat, com “les superilles, carrils bici, línies de transport públic, que fins ara semblaven impossibles”, i ha demanat “responsabilitat a tothom” per “no utilitzar aquesta transformació políticament per cap de les parts”. També s’ha referit al paper de la ciutadania en la transformació de la ciutat i ha assegurat que aquesta “ha d’exigir els seus drets sobre l’ús i gaudi de l’espai públic i, al mateix temps, responsabilitzar-se, implicar-se i sacrificar-se pel bé comú”.

Tots dos professors elogien que, amb mesures com aquesta, “el món torni a mirar el que fa Barcelona”, després de l’impacte internacional de l’anunci que ha fet l’Ajuntament. “Només això ja és un petit èxit”, ha conclòs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s