Recomanació Setmanal 05-10/11-10

<<Vivim un canvi d’època. Revolució digital, globalització econòmica i progrés científic arriben acompanyats d’un deteriorament difícilment reversible del clima i de molts interrogants sobre el futur. El recent episodi de pandèmia no fa sinó reforçar aquests elements de canvi, transició i incertesa. Com podem millorar el nostre entorn si el nostre futur és incert?>>

Del 13 al 18 d’octubre se celebra a Barcelona la segona edició de la Biennal de Pensament 2020, un punt de trobada on es reflexionarà sobre el futur de les ciutats, la democràcia i la tecnologia, amb experts i expertes de diversos àmbits.

L’esdeveniment es divideix en 4 itineraris diferents: “La democràcia en temps de crisi“, “La metamorfosi tecnològica“, “Els reptes del futur” i “Repensem la ciutat“. En aquest post us introduirem en l’últim itinerari, focalitzat en la ciutat com un agent clau per a la societat del present i del futur. “Les ciutats s’han d’entendre com un espai inclusiu i saludable”, asseguren des de la Biennal.

Actes de “Repensem la ciutat”

Durant els cinc dies que dura l’esdeveniment podem trobar debats que parlen sobre la ciutat en diversos aspectes. I tot i que hi ha alguns actes que tenen les entrades exhaurides, encara teniu l’oportunitat de reservar el vostre bitllet per les següents xerrades:

  1. Ciutat global, ciutat digital (15/10, Can Felipa)

En aquesta taula rodona es debatrà com pot la digitalització de les ciutats pot millorar el seu posicionament local en plena època de globalització. “El disseny de les ciutats ha de fer una clara aposta per la incorporació d’innovacions tecnològiques en el plantejament de ciutats intel·ligents”, asseguren els experts.

La moderadora serà Maria Sisternas, arquitecta i cofundadora de Mediaurban, i a la taula rodona participaran el Neil Gernshenfeld, el José Luis de Vicente, la Mara Balestrini i el Josep Maria Ganyet.

Per més informació i/o reservar entrades podeu visitar el següent link.

2. Ciutat inclusiva (17/10, Jardins del Doctor Pla i Armengol)

Aquesta taula rodona gira al voltant de les persones que habiten les ciutats i sobre què es pot fer perquè la gent se senti escoltada, segura i cuidada. “Tenir en compte les veritables necessitats innates del ésser humà i comprendre que els espais públics han de congregar multiplicitats de persones amb les seves realitats i punts de vista són alguns dels passos en el camí cap a una ciutat inclusiva”, expliquen els professionals.

El debat estarà moderat per l’Estudi Equal Saree i en ell participaran l’Izaskun Chinchilla, l’Òscar Guayabero, la Raquel Pelta i la Zaida Muxí.

Per més informació i/o reservar entrades podeu visitar el següent link.

3. Ciutat rural (18/10, Jardins del Doctor Pla i Armengol)

La defensa del neoruralisme és la tesi principal d’aquesta taula rodona. “El neoruralisme afavoreix la repoblació i revitalització de nuclis urbans gairebé abandonats, i reactiva el sector agrari al camp i el rellançament de l’economia rural. Simultàniament, la ciutat se’n beneficia en desaccelerar el seu creixement desmesurat i suavitza la densitat del seu teixit urbà”, afirmen des de la Biennal.

La taula rodona serà moderada pel Guillermo López Linares i participaran el Sergio del Molino, la Marta Tafalla i la Vanesa Freixa.

Per més informació i/o reservar entrades podeu visitar el següent link.

4. Ciutat saludable (18/10, Jardins del Doctor Pla i Armengol)

Dona corre per la ciutat

Pensar en una arquitectura i un urbanisme que donin prioritat al benestar dels habitants és el tema de l’última xerrada d’aquest itinerari. A la taula rodona es proposaran diverses vies per millorar la ciutat arquitectònicament i, conseqüentment, la salut dels que habiten a ella.

Moderada per la Sonia Hernández-Montaño Bou, a la taula rodona participaran l’Stefano Boeri, el Manuel Franco, el Mark Nieuwenhuijsen i la Míriam Garcia.

Per més informació i/o reservar entrades podeu visitar el següent link.

No t’ho pots perdre!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s