La XXIV edició del Taller Vertical formularà nous models de cultura urbana participativa per a Barcelona

La XXIV edición del Taller Vertical formulará nuevos modelos de cultura urbana participativa para Barcelona
‘Deployable Cultural HUBs’, Alejandro Haiek. Jaca Technology Center, Brasil.

Els alumnes treballaran en el disseny de dispositius teatrals mòbils per fer-los servir en els espais públics de la ciutat

L’1 de setembre va tenir lloc la sessió inaugural de la XXIV edició del Taller Vertical de UIC Barcelona School of Architecture, que porta per títol “Posa-ho sobre rodes! Mobilitzant la flota cultural ciutadana”. Durant vuit dies, 140 estudiants de segon a cinquè curs del Grau en Arquitectura treballaran, dividits per equips, en el disseny de dispositius teatrals transportables concebuts per ser muntats i desmuntats en diferents espais públics de Barcelona. L’objectiu passa per generar nous models de cultura urbana participativa a la ciutat, combinant la infraestructura cultural existent amb nous espais culturals fruit de la participació ciutadana.

Aquesta nova edició del Taller Vertical està dirigida per l’arquitecte Alejandro Haiek, fundador de Lab.Pro.Fab i professor de la Universitat d’Umea (Suècia), i per la professora de UIC Barcelona School of Architecture i doctora Raquel Colacios. Durant el transcurs del taller, els estudiants estaran guiats pels professors Eva Damià, Maria Barcina, Octavio Pérez i Nacho Vallhonrat juntament amb els arquitectes Valentina Mion, Irina Urriola, Nashira Covarrubia i Luis Pimentel.

Cada equip treballarà en un carrer específic de la ciutat, prenent com a referència les vies que formen part del programa “Obrim carrers” de l’Ajuntament de Barcelona: el carrer Aragó, la Via Laietana, el carrer Gran de Gràcia i Creu Coberta, a Sants.

“Encarem una edició atípica del Taller Vertical, que per primera vegada en la seva història se celebra en format en línia, però estic segura que serà una experiència d’aprenentatge increïble”, va destacar en l’obertura del taller Raquel Colacios. “La societat ens reclama repensar les nostres disciplines i proposar noves maneres d’entendre la cultura a l’espai públic. Es tracta que l’arquitectura es mogui cap als problemes i no esperar que els problemes truquin a la porta de l’arquitectura”, va destacar, per la seva banda, Alejandro Haiek.

Les propostes desenvolupades pels diferents equips d’estudiants seran avaluades, al final del taller, per un jurat professional format per Maria Capell, tècnica de programació de la Fira de Tàrrega i experta en instal·lacions teatrals, i per Rocío Pino, arquitecta i fundadora d’Enorme Studio Madrid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s