UIC Barcelona i el COAC segellen un conveni per establir línies de treball conjuntes en l’àmbit de l’arquitectura, l’urbanisme i el medi ambient

L’acord tindrà una durada de tres anys i preveu la posada en marxa d’activitats de formació, recerca i transferència tecnològica

El 17 d’abril passat, UIC Barcelona i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) van signar un conveni de col·laboració pel qual totes dues institucions es comprometen a establir línies de treball conjuntes en l’àmbit de l’arquitectura, l’urbanisme i el medi ambient. Per part de UIC Barcelona, va segellar l’acord el rector de la Universitat, Xavier Gil, i, per part del COAC, la degana, Assumpció Puig.

La col·laboració entre totes dues institucions es materialitzarà, entre d’altres, en l’execució de projectes de recerca i desenvolupament tecnològic, la cooperació en programes de formació o la realització de campanyes de sensibilització conjuntes. En paraules de la degana del COAC: “Els arquitectes tenim l’oportunitat de transformar les nostres ciutats per fer front als reptes locals i globals i millorar la qualitat de vida de les persones. I això només podrem aconseguir-ho amb coneixement d’alt nivell i la mirada fixada en la innovació“. “El perfil de l’arquitecte del segle XXI és complex: ha d’atendre la pràctica professional, ha de participar en la docència i ha de fer recerca. Per tant, signar un conveni de col·laboració amb el COAC ens sembla fonamental per ajudar a construir aquest perfil professional que exigeixen els nous temps”, afirma, per part seva, el director de UIC Barcelona School of Architecture, Josep Lluís i Ginovart.

L’acord, que tindrà una durada de tres anys, preveu també la constitució d’una comissió de seguiment, formada per representants de totes dues entitats, i que serà l’encarregada de garantir l’execució dels projectes de col·laboració.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s