Estudiants d’Arquitectura plantegen millorar l’accessibilitat a Montjuïc dels barris adjacents a la muntanya

Durant les dues últimes setmanes de febrer, estudiants del Màster en Cooperació Internacional: Arquitectura Sostenible d’Emergència van participar en un taller local que tenia per objectiu principal la transformació de la muntanya de Montjuïc en una infraestructura verda més inclusiva i diversa per a la ciutat de Barcelona. El taller, que forma part del programa acadèmic del màster, es va basar en els objectius del Pla d’Acció per al Parc de Montjuïc (2019-2029), desenvolupats per Barcelona Regional. El taller va estar dirigit per Carmen Mendoza Arroyo, directora del màster; Raquel Colacios, sotsdirectora, i per les professores Marta Benages i Apen Ruiz.

D’aquesta manera, els estudiants del màster van treballar sobre el terreny amb l’objectiu principal de millorar-ne l’accessibilitat des dels diversos barris situats als peus de la muntanya de Montjuïc. “Montjuïc s’ha convertit en una atracció turística gràcies a les instal·lacions olímpiques, creades l’any 1992, i als seus museus i jardins. Malgrat tot, aquests projectes de disseny urbà, impulsats com una estratègia de màrqueting per al creixement de la ciutat, han accentuat la bretxa econòmica i física i no han pogut crear un desenvolupament urbà més equitatiu per als barris adjacents”, expliquen Carmen Mendoza i Raquel Colacios.

En les seves propostes, presentades el 6 de març passat, els estudiants han detectat les barreres, vulnerabilitats espacials, instal·lacions i activitats culturals i cíviques en quatre rutes d’accés al parc de Montjuïc i han plantejat estratègies que possibilitin crear una més bona relació entre la muntanya i la ciutat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s