L’estudiant Sandra Bravo i l’exalumna Francesca Palandri aconsegueixen el segon premi en el concurs internacional EUROPAN

L’alumna de UIC Barcelona School of Architecture Sandra Bravo i l’exalumna Francesca Palandri han resultat guanyadores, juntament amb l’arquitecta i professora col·laboradora de l’escola Anna Gutiérrez, d’un segon premi en la quinzena edició del concurs internacional EUROPAN. El projecte guanyador recupera i actualitza el sistema tradicional de mas que ha estructurat gran part del territori rural català durant segles.

Sota el lema “Masoveri@”, la proposta es basa en la creació de cinc microunitats residencials formades per un edifici principal, la masia, els espais compartits i equipaments, així com un seguit d’habitatges de caràcter privat emplaçats a la ciutat metropolitana de Sant Climent de Llobregat. El conjunt s’organitza al voltant d’un terreny productiu destinat a l’aprofitament dels recursos naturals, l’energia solar i la reutilització de les aigües pluvials. Cada unitat s’associa a una hectàrea de cultiu que els mateixos habitants podran explotar.

El tema plantejat per l’organització del premi EUROPAN es va centrar en com es poden crear zones residencials que potenciïn l’àmbit productiu i s’adaptin a les sinergies socials i urbanes. En aquest sentit, el projecte presentat per l’equip format per les alumnes i Anna Gutiérrez va ser valorat pel foment del paisatge productiu i social, així com el protagonisme actiu de la comunitat en els processos de reconversió del lloc.

EUROPAN és un concurs biennal d’idees urbanes i arquitectòniques que pretén aprofundir en el coneixement i la recerca en el camp de l’hàbitat i de l’urbanisme, a través de l’intercanvi entre professionals dels països europeus que se sumen a la iniciativa. En aquesta edició han participat dotze països, amb un total de 47 emplaçaments, per als quals s’han presentat un total de 901 propostes, de les quals 36 han resultat premiades.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s