Carlos Ferrater rep la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles arts 2019

Carlos Ferrater ha estat distingit, al costat d’altres 23 personalitats, amb la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles arts concedida pel Govern d’Espanya el passat 20 de desembre. Els guardons, proposats per l’anterior ministre de Cultura, José Guirao, reconeixen a més d’una vintena de personalitats que han destacat en el camp de la creació artística i cultural, segons informa el Ministeri en una nota. Les condecoracions distingeixen, també, a aquells que hagin “prestat notoris serveis en el foment, desenvolupament o difusió de l’art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic”.

Entre els altres premiats, destaquen la catedràtica de Prehistòria de la Universitat Complutense de Madrid, María Ángeles Querol, el cuiner Martín Berasategui, la cantant Patti Smith, l’actriu Rossy de Palma i els fotògrafs Chema Madoz i Alberto García-Alix.

Carlos Ferrater va estudiar i es va doctorar a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona i, actualment, és catedràtic de Projectes en la ETSAB. Fundador de l’estudi OAB al costat de Xavier Martí Galí i els seus fills Borja i Lucía Ferrater. Entre els seus projectes es troben l’Hotel Fairmont Rei Joan Carles I, el Jardí Botànic de Barcelona o el passeig marítim de Benidorm. És doctor Honoris causa per la Universitat de Trieste i Premi Nacional d’Arquitectura l’any 2009. Ha col·laborat amb el Taller Vertical de UIC Barcelona School of Architecture i, actualment, exerceix com a membre del Consell Assessor de UIC Barcelona.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s