Recomanació Setmanal 09/11 – 15/12

Tant en Gi Taek com la seva família estan sense treball. Quan el seu fill gran, Gi Woo, comença a donar classes particulars a casa dels Park, les dues famílies, que tenen molt en comú, tot i pertànyer a dos mons diferents, comencen una interrelació de resultats imprevisibles.

Aquesta setmana volem recomenar-vos que veieu la pel·lícula Parasite, guanyadora de la Palma d’Or a la 72ª edició de Cannes i amb possibilitats de ser nominada a l’Oscar a la millor pel·lícula estranjeraParasite és una pel·lícula protagonitzada per dues classes socials ben diferents. On, tot el que és important, s’explica a través de l’espai.

El director sur coreà Bong Joon-ho ha volgut donar un paper important a l’arquitectura en el seu nou llargmetratge. Per una banda, fa dels habitatges on viuen les dues famílies una metàfora de la seva realitat socioeconòmica.

Mentre que la família més pobre viu en un soterrani, estret, desordenat, infectat d’insectes i situat a un barri marginal de la ciutat; la família més rica viu en una casa d’estil minimalista i plena d’habitacions.

Resultado de imagen de parasite movie"Resultado de imagen de parasite movie"

Per altra banda, Bong Joon-Ho també juga amb els pisos de la casa i el lloc on es troben ambdós habitatges. La família rica viu a la zona alta, literalment, de la ciutat. Cada cop que es mostra com algun membre de la família pobre puja carrer a dalt, ens porta a reflexionar com aquest tipus de gent realment els hi costa arribar al nivell dels més rics. A més, és curiós veure com, cada cop que algun personatge puja les escales sembla que tot vagi bé i quan els personatges les baixen tot va malament.

Resultado de imagen de parasite movie city"

Una dada curiosa sobre Parasite i que mostra la importància que el director li va donar a l’arquitectura, és que la casa de la família rica va ser construïda especialment per la filmació de la pel·lícula. I va ser el mateix Bong Joon-Ho qui la va dissenyar després de fer un estudi al moviment del sol al terreny.

Resultado de imagen de parasite film"

Parasite gira en torn el drama i l’humor, dos gèneres que, a priori, no encaixen però que a Parasite funcionen a la perfecció.

No podem oblidar que tota la pel·lícula, en la seva existència, no deixa de ser una crítica social a les grans diferències entre les classes socials més pobres i riques de Corea.

La pel·lícula ja s’ha estrenat a la gran cartellera i es pot veure a Balmes Multicines, Cine Verdi, Yelmo Cines i Aribau Multicines, entre d’altres.

No t’ho perdis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s