Recomanació Setmanal 18/11-24/11

Segons l’últim estudi elaborat pel Consell d’Arquitectes d’Europa (CAE), el 30% dels arquitectes europeus tenen menys de 40 anys, i el 15% té, com a molt, 5 anys d’experiència.

Tenint en compte que ens trobem en una professió que cada vegada és més jove i que també és molt atractiva per les joves generacions, com serà aquesta professió en un futur? 

El dissabte, 23 de novembre, el Consell d’Arquitectes d’Europa (CAE) organitza al Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) la conferència “Perspectives: Young Architects’ Forum“, una xerrada que reunirà 12 joves arquitectes europeus per debatre sobre el present i el futur de la professió.

Al fòrum, els invitats explicaran la seva experiència i la seva visió de la professió, que actualment es troba en un mercat altament competitiu, on els mateixos joves han de participar en concursos públics i buscar nous models de negoci.

Aquest fòrum, que començarà a les 9 del matí, tindrà dues conferènciestres taules rodones amb arquitectes vinguts de tota Europa, i dues presentacions: una sobre la Biennal d’Arquitectura de Tbilisi, i l’altre sobre la pròxima edició del Young Talent Architecture Award.

image

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s al següent formulari. A més, hi haurà una traducció simultània al francès i a l’anglès.

Des de UIC Barcelona School of Architecture, us apropem al perfil de 5 arquitectes que participaran al fòrum i que són presents al món professional:

1. Kjetil Thorsen

Resultado de imagen de kjetil thorsen snøhetta

 

Nacionalitat: Norueg

Estudi: Snøhetta

 

Kjetil Thorsen, conjuntament amb el seu equip de l’estudi Snøhetta, han realitzat diversos projectes arreu del món. Algunes de les seves obres més destacades són el Norwegian National Opera and Ballet; la reforma duta a terme el 2010 a Times Square, i la creació d” Under’, el primer restaurant europeu sota l’aigüa.

Resultado de imagen de restaurante under bajo el marResultado de imagen de restaurante under bajo el marImagen relacionada

 

2. Cristina Gamboa


Nacionalitat: Espanyola

Estudi: La Col

 

 

Guanyadors a la categoria Obra Nova/Rehabilitació de la 11a edició dels Premis de l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC). La Col és un estudi català que dissenya projectes d’habitatges, activitats i equipaments amb estratègies per a reduir l’impacte ambiental dels edificis. Alguns dels seus projectes més destacats són el Pla pel Dret a l’Habitatge de Barcelona 2016-2025, una cooperativa d’habitatges al barri del Raval, i diverses exposicions com ‘City-to-City FAD Award’.

Imatge Cooperativa d’habitatges La Raval

3. Jaufret Barrot

Resultado de imagen de jaufret barrot

 

Nacionalitat: Francès

EstudiAgence Intercalaire

 

 

Gràcies al seu projecte “Living in offices. The alive triangle of Bordelongue in Toulouse“, va ser finalista el 2016 al premi Young Talent Architecture Award.  Es tracta d’un projecte que s’enfronta a la crisi de l’habitatge que adapta, per un període de temps, unes oficines buides a Toulouse com a cases temporals.

4. Marieke Kums

Resultado de imagen de marieke kums

 

 

Nacionalitat: Holandesa

Estudi: Studio Maks

 

 

 

Aquesta jove arquitecta, conjuntament amb els seus companys de Studio Maks, ha realitzat diversos projectes al voltant del món, des de Dubai, amb un màster plan, fins al districte cultural de West Kowloon, de Hong Kong.

STUDIO MAKS_WKCD

5. Sebastian Skovsted

Resultado de imagen de Sebastian Skovsted

 

Nacionalitat: Danés

Estudi: Johansen Skovsted Arkitekter

 

 

 

Aquest jove arquitecte va fundar amb el seu germà l’estudi on treballa actualment. Des de la seva creació, han rebut diversos premis com el Mies Van Der Rohe Award o l’AD Design Award. Entre els seus projectes més destacats es troba el pavelló temporal que celebrava el 45è aniversari de l’òpera de Sydney.

Sydney Opera Pavilion, temporary pavilion celebrating Utzon100, Sydney, Australia, 2018.  Project commissioned by @utzoncenter  #johansenskovsted #jørnutzon  #utzon100 #sydneyoperahouse #utzoncenter #danishartfoundation #statenskunstfond Resultado de imagen de SYDNEY OPERA PAVILION  Temporary pavilion celebrating

No t’ho perdis!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s