Recomanació Setmanal 03/06-09/06

Josep Maria Jujol va ser un arquitecte modernista català que va col·laborar molt estretament amb Antoni Gaudí. Alguns el descriuen com “un mestre”, altres com “un geni” de la decoració, però tots coincideixen que Jujol va ser una peça fonamental a l’obra de Gaudí. Va participar en la creació de la façana, la decoració i el mobiliari de la Casa Batlló i també es va fer càrrec de les obres de la Casa Milà, més coneguda com La Pedrera.

Resultado de imagen de any jujol 140
Josep Maria Jujol ©Jujol140

També, entre les seves obres més destacades, trobem les reformes de la Catedral de Palma de Mallorca, la Torre de la Creu i l’antiga masia Can Negre, ambdues a Sant Joan Despí.

Per tot això, aquest any, amb motiu del 140 aniversari del naixement de l’arquitecte, se celebra l’Any Jujol 140, que busca reivindicar la figura de l’arquitecte tarragoní.

L’Ajuntament de Sant Joan Despí promou aquest dissabte, 8 de juny, una pedalada en bicicleta com a una de les moltes activitats que s’estan realitzant per la commemoració de l’Any Jujol 140.

Masia Can Negre ©

La pedalada començarà a les 10 h a la plaça Joan Güell de la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló, i acabarà a Sant Joan Despí a les 12 h. Durant aquest parell d’hores, els participants realitzaran un recorregut per l’itinerari Jujol, que inclou visites a la Torre Jujol o a la Torre de la Creu.

Tot i que aquesta activitat és gratuïta, és necessari enviar un e-mail al correu biciculturabcn@gmail.com i també cal portar bicicleta pròpia.

Cal destacar que el nostre professor, Guillem Carabí, exerceix com a director de les jornades científiques entorn de la figura de Jujol que se celebraran al setembre a Sant Joan Despí.

No t’ho perdis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s