Recomanació Setmanal 27/05-02/06

“Sempre m’ha interessat l’arquitectura com una extensió no només dels problemes tècnics, sinó també dels problemes humans”.

Josep Lluís Sert va néixer a Barcelona l’any 1902, i fou un arquitecte i urbanista català que va formar part del corrent de l’arquitectura racionalista. Creador del Grup d’Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània, va traslladar-se a París a l’any 1937, just després de que comencés la Guerra Civil a Espanya. Allà li van encarregar la construcció del Pavelló de la República Espanyola per l’Exposició Universal de París d’aquell mateix any. Curiosament, el pavelló es va situar al costat del pavelló de l’Alemanya Nazi, mentre encara durava la lluita en el territori espanyol i l’aviació alemanya acabava de bombardejar Guernica.

Amb aquella tasca, Sert va confiar als seus amics Picasso, Miró i Calder el contigut artístic del pavelló, i la contribució de Picasso va ser la seva famosa obra ‘El Guernica’. 

A més a més, entre d’altres de les seves obres, també destaca la creació de l’edifici de la Fundació, del seu amic íntim, Joan Miró.

Ara, 36 anys després de la seva mort, l’autora María del Mar Arnús s’endinsa d’una manera personal en la trajectòria d’aquest arquitecte compromès amb la innovació i la responsabilitat social amb la biografia ‘Ser(t) arquitecto’. Una obra que es presentarà aquest dimecres, 29 de maig, a les 19h a la propia Fundació Joan Miró.

Serà un acte que comptarà amb la presència de la propia escriptora, de Jorge Herralde, editor d’Anagrama, Jaume Freixa, arquitecte i membre del Patronat de la Fundació Joan Miró, i els periodistes Josep Massot i Llàtzer Moix.

Tot i que l’activitat es gratuïta, cal fer una reserva al mail confirmacions@fmirobcn.org

No t’ho perdis!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s