Alumnes d’Arquitectura guanyen els Premis Llum BCN 2019 amb la proposta “Verd botella”

“Verd botella”, la instal·lació realitzada pels alumnes de UIC Barcelona School of Architecture per a la cinquena edició del festival Llum BCN celebrat aquest cap de setmana passat, ha resultat guanyadora del primer premi ex aequo amb la proposta “Reflexió” del BAU Centre Universitari de Disseny de Barcelona.

El premi, que atorga l’Institut de Cultura de Barcelona a les millors instal·lacions lumíniques creades per escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de la ciutat, es va lliurar el diumenge 17 de febrer en un acte celebrat a l’antiga fàbrica de Simon, al barri del Poblenou.

La instal·lació “Verd botella” va ser desenvolupada per dotze alumnes de UIC Barcelona School of Architecture sota la supervisió dels professors Iñaki Baquero i Marta Garcia-Orte. Situada al Jardí del Sol del Poblenou, la proposta pretenia omplir de verd, de manera simbòlica, les parts del jardí vertical a les quals encara no havia arribat la vegetació. Per això, s’han utilitzat centenars d’ampolles de plàstic reciclades que s’han pintat de color verd i s’han il·luminat per dins mitjançant llums de Nadal de baix consum. “El reciclatge és un dels fils conductors del projecte, ja que, en el seu origen, el vam concebre com una campanya de conscienciació per cridar l’atenció sobre la quantitat de plàstic que generem per a un únic ús. És una reflexió sobre la importància de les nostres actuacions en la preservació del medi ambient”, van destacar els alumnes.

El jurat internacional del premi estava format per Anna Díaz, artista visual integrant de l’estudi Hamill Industries; Marisol López, gestora cultural i directora de l’Àrea de Cultura Digital de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC); Olga Subirós, arquitecta i dissenyadora; Martin Posta, director del Signal Festival de Praga i Valerie Bergeron, directora del Centre de Materials de Barcelona (Martefad). Durant l’acte de lliurament de premis, Maria Güell, comissària del festival Llum BCN, va subratllar “l’alta qualitat de les instal·lacions d’aquest any que freguen, totes elles, l’excel·lència”.

Aquest és el segon any que UIC Barcelona School of Architecture aconsegueix el primer premi del festival Llum BCN. En l’edició del 2017, el projecte “Clarobscur” desenvolupat per alumnes d’Arquitectura, havia resultat també guanyador ex aequo amb la proposta d’ELISAVA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s