Alumnes d’Arquitectura participen al Festival Llum BCN amb una proposta basada en el reciclatge

Un any més, estudiants de UIC Barcelona School of Architecture participen al Festival Llum BCN organitzat per l’Ajuntament de Barcelona entre els dies 15 i 17 de febrer i que s’emmarca dins de la programació oficial de les festes de Santa Eulàlia. Un total de deu estudiants, tutoritzats pels professors Marta Garcia-Orte i Iñaki Baquero, han creat la instal·lació “Verd ampolla”, que es podrà visitar durant els tres dies que dura el festival al Jardí del Sol del Poblenou (Carrer de la Ciutat de Granada, 102).

La proposta dels alumnes pretén, simbòlicament, omplir de color verd les parts de la mitgera del jardí a les quals encara no hi ha vegetació. Per això, s’han utilitzat centenars d’ampolles de plàstic reciclades que s’han pintat de color verd i s’han il·luminat per dins mitjançant llums de Nadal de baix consum. “El reciclatge és un dels fils conductors del projecte, ja que, en el seu origen, el concebem com una campanya de conscienciació per cridar l’atenció sobre la quantitat de plàstic que generem per a un únic ús”, explica l’alumna Neus Blackstad. La instal·lació aprofita la façana d’un edifici que dona al parc, que aglutina les ampolles reciclades en tota la seva verticalitat per donar la sensació que ha estat colonitzada per la vegetació.

El Festival Llum BCN ocuparà, per segon any consecutiu, els carrers del Poblenou amb l’objectiu de convertir el barri en “un gran laboratori d’experimentació a l’aire lliure a través de l’ús de la llum com a mitjà creatiu”, segons expliquen des de l’Ajuntament. En aquesta nova edició, hi participen una vintena d’artistes de prestigi internacional, com Rafael Lozano-Hemmer i Daniel Canogar, entre d’altres. El festival es nodreix, a més a més, de l’aportació que han fet estudiants de les escoles d’art, disseny i arquitectura de Barcelona que, enguany, hi participen amb un total de quinze instal·lacions, entre les quals es troba la que planteja UIC Barcelona School of Architecture.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s