Josep Lluís i Ginovart participa a la Universitat d’Hivern de la Vall d’Aran

La Vall d’Aran va acollir entre el 25 i el 27 de gener el curs de la Universitat Internacional d’Hivern Aran Em+Fecit, un projecte que busca divulgar el patrimoni romànic concentrat al territori aranès. La iniciativa va estar organitzada pel Conselh Generau d’Aran amb la col·laboració de UIC Barcelona School of Architecture, la Universitat de Navarra, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Barcelona, el Museu de la Vall d’Aran i el Museu Nacional d’Art de Catalunya, entre altres institucions acadèmiques i culturals.

El curs comprenia un ampli programa de conferències i visites al patrimoni sacre dirigides per prestigiosos investigadors i historiadors. El director de UIC Barcelona School of Architecture, Josep Lluís i Ginovart, va obrir el cicle de conferències el divendres 25 amb una ponència titulada “Investigació arquitectònica a la Vall d’Aran”, en la qual va destacar el valor històric del patrimoni romànic concentrat a la Vall d’Aran. “És un territori únic per la seva arquitectura. Els aranesos de fa 800 i 900 anys, sense ser arquitectes ni enginyers, ens van donar una lliçó històrica”, va destacar.

El programa de la Universitat d’Hivern va incloure, a més a més, una visita guiada a l’exposició “Aran me fecit. Des mèstres constructors ara recerca deth patrimòni sacre”. Inaugurada el mes de novembre passat, la mostra recull una selecció de materials sobre les 42 esglésies i capelles concentrades a la Vall d’Aran, incloent els resultats de les investigacions dutes a terme des del Grup de Recerca Patriarq de UIC Barcelona. L’exposició podrà veure’s fins a finals d’abril a l’església de Sant Joan d’Arties.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s