Guillem Carabí dirigirà unes jornades científiques sobre l’arquitecte Josep Maria Jujol

El 19 de desembre passat, el rector de UIC Barcelona, Xavier Gil, i l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, van signar un conveni de col·laboració per a l’organització de les Jornades Internacionals sobre Josep Maria Jujol. La direcció d’aquestes jornades, que se celebraran a finals del mes de setembre vinent, anirà a càrrec del professor de UIC Barcelona School of Architecture, Guillem Carabí, expert en l’obra de l’arquitecte tarragoní i autor de nombrosos llibres i articles sobre el seu llegat arquitectònic.

El programa preveu la celebració de dues conferències marc, que situaran la figura i obra de Jujol. A continuació, intervindran, de manera breu, sis ponents les intervencions dels quals estaran succeïdes per un debat llarg per posar en comú cada postura. Finalment, es celebrarà una taula rodona amb arquitectes en actiu que, en la seva obra en curs, hagin tingut o tinguin una actitud propera a l’obra de Jujol. “Dirigir aquestes jornades significa l’oportunitat d’aconseguir allò que crec que és la funció bàsica i fonamental de qualsevol institució docent: retornar a la ciutadania un servei que, en aquest cas, es concreta en forma de transmissió de coneixement”, destaca el professor. El programa de les jornades inclou, així mateix, una excursió al Camp de Tarragona, on se situen algunes de les obres de referència de Jujol.

Les jornades donaran tancament a l’Any Jujol 140, un conjunt d’activitats culturals i divulgatives organitzades per l’Ajuntament de Sant Joan Despí i que es duran a terme al llarg d’aquest any coincidint amb el 140è aniversari del naixement de l’arquitecte. Josep Maria Jujol és un dels arquitectes catalans més singulars de principis del segle XX. Entre algunes de les seves obres més conegudes hi ha la Casa Planells (Barcelona), Can Negre (Sant Joan Despí) o la Casa Bofarull (els Pallaresos, Tarragona).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s