UIC Barcelona School of Architecture participa en la primera edició del ‘Dia de la riera’

Diumenge 16 de desembre es va celebrar al municipi de Palau-solità i Plegamans la primera edició del “Dia de la riera”, una jornada lúdica, oberta a tota la ciutadania, amb la qual es vol augmentar la consciència social sobre el valor natural i cultural de la riera de Caldes. El programa del diumenge passat va incloure diversos tallers sobre fauna i flora de la riera, i els participants van dur a terme una ruta per la riera en què van poder gaudir de diverses exposicions fotogràfiques i d’un aperitiu de fruites de temporada.

“Normalment, aquest tipus de jornades populars concentren tots els esforços en una única activitat. Nosaltres, des del primer dia, vam tenir clar que ens interessava organitzar una petita fira del medi ambient orientada a la millora de l’entorn. La iniciativa ha estat un èxit i n’hi haurà una edició cada any”, destaca Marta Benages, professora de UIC Barcelona School of Architecture.

El “Dia de la riera” és la primera d’una sèrie d’activitats a través de les quals es pretén impulsar el grup Viu la riera!, que integren veïns dels quatre municipis pels quals discorre la riera i que, mitjançant un procés participatiu, han intentat posar en valor la potencialitat ecològica i paisatgística d’aquest entorn així com la preservació. Aquest procés, dut a terme entre els anys 2016 i 2017, va estar encapçalat per investigadors de l’Àrea d’Urbanisme i Cooperació de UIC Barcelona School of Architecture conjuntament amb investigadors de l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona. El projecte es va finançar en el marc del programa RecerCaixa, de l’Obra Social “la Caixa”, amb la col·laboració de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia.

Fa just un any, representants dels municipis de Caldes de Montbui, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i la Llagosta van donar per tancat el procés participatiu i, llavors, van reafirmar el seu compromís polític amb el projecte mitjançant l’engegada d’iniciatives com la que es va celebrar diumenge passat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s