UIC Barcelona School of Architecture participa en una exposició sobre el patrimoni sacre de la Vall d’Aran

El 30 de novembre va tenir lloc, a Sant Joan d’Arties, la inauguració de l’exposició “Aran em fecit. Donis mèstres constructors llaura recerca deth patrimòni sacre”. La mostra ha estat organitzada, de manera conjunta, pel Conselh Generau d’Aran, el Museu de la Vall d’Aran, l’Escola Superior d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili, el bisbat d’Urgell i UIC Barcelona School of Architecture. En l’acte de divendres passat, hi van participar el síndic d’Aran, Carlos Barrera Sánchez, el vicari general Josep M. Mauri i la delegada de Patrimoni del bisbat, Clara Arbués.

L’exposició recull una selecció de materials (planimetries, fotografies i documentació històrica) sobre les 42 esglésies i capelles de la Vall d’Aran. Tot aquest material s’acompanya, a més a més, dels treballs dels alumnes de l’Escola Superior d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili i incorpora els resultats de les investigacions dutes a terme pel Grup de Recerca Patriarq, dirigits pel director de UIC Barcelona School of Architecture, Josep Lluís i Ginovart.

Josep Lluís i Ginovart ha format part, a més a més, del Consell Editor de la publicació que, de manera paral·lela a l’exposició, ha editat el Conselh Generau d’Aran i el Museu de la Vall d’Aran amb l’objectiu de mostrar l’estat actual del patrimoni sacre aranès amb articles de referència d’experts en matèria de patrimoni moble i immoble. El mateix Ginovart, conjuntament amb la també professora Mónica López Piquer, participen en el llibre amb un article cadascun. “El catàleg permetrà al lector posar-se al dia de les últimes investigacions que s’estan fent a la Vall d’Aran entorn del vast patrimoni sacre que s’hi concentra, amb aportacions de diferents investigadors d’universitats, museus i altres institucions catalanes i estrangeres”, destaca Josep Lluís i Ginovart. El llibre està publicat en llengua aranesa i els textos originals s’acompanyen, a més a més, de traduccions al català, castellà, francès i anglès.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s