Guillem Carabí participa en les jornades sobre Josep M. Jujol als Pallaresos (Tarragona)

El professor de UIC Barcelona School of Architecture, Guillem Carabí, va participar el 10 de desembre passat en les jornades “Any Jujol 140/70. Jujol i la seva petjada al Camp de Tarragona”, organitzades per la Fundació Trencadís amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona.

Guillem Carabí va intervenir al Centre Jujol, situat a la localitat dels Pallaresos, amb una conferència titulada “Casa Bofarull” En la seva intervenció, va dur a terme una anàlisi profunda de la reforma que l’arquitecte tarragoní Josep Maria Jujol va fer al llarg de 30 anys (1913-1933) d’aquesta antiga masia del segle XVI. “La reforma que va dur a terme Jujol singularitza l’habitatge en vertical i el desenvolupa en horitzontal. Un doble moviment que assenyala el paisatge proper i que se serveix de la geometria, el color i les textures per invertir el comportament natural dels materials”, afirma el professor de UIC Barcelona.

Les jornades sobre l’arquitecte Josep Maria Jujol (Tarragona, 1879 – Barcelona, 1949) van començar l’1 d’octubre i s’estendran fins al proper 10 de juliol, amb una conferència cada segon dilluns de mes. La iniciativa neix amb la intenció de divulgar l’obra d’aquest arquitecte tarragoní quan es compleixen 140 anys del seu naixement i 70 de la seva mort. Jujol va ser un arquitecte molt arrelat al Camp de Tarragona, on va realitzar algunes de les seves creacions més importants, com l’església de Vistabella, la Casa Bofarull o el santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s