Alumnes de la Càtedra de Ceràmica visiten el Taller d’Arquitectura de Ricardo Bofill

La Càtedra Ceràmica de UIC Barcelona School of Architecture continua la seva intensa programació durant aquest mes de novembre. El dia 8, els catorze alumnes d’aquest curs es van traslladar fins a la localitat barcelonina de Sant Just Desvern per visitar el Taller d’Arquitectura de Ricardo Bofill, amb seu en una antiga fàbrica de ciment reconvertida als anys 70, i també el cèlebre edifici Walden 7.

Els alumnes van estar acompanyats pel director de la Càtedra, el professor Vicenç Sarrablo, pels també professors Jordi Roviras i Cristina Garcia Castelao i per l’arquitecte Hernán Cortés, que forma part de l’equip professional de Ricardo Bofill i que va ser alumne de la primera edició de la Càtedra Ceràmica el curs 2004-2005. A més a més dels despatxos, situats a les antigues sitges de la factoria, els estudiants van poder gaudir d’un recorregut que va incloure la visita als tallers de maquetes, arxius, “La Catedral” (l’espai expositiu del Taller) i els jardins que l’envolten.

“Hem tingut molta sort de tenir un exalumne de la Càtedra Ceràmica tan entusiasta com Hernán Cortés perquè ens obrís les portes d’un estudi d’arquitectura tan especial com el de Ricardo Bofill. Les seves explicacions de com funciona l’estudi i de les obres en què estan treballant va captivar i va fascinar els alumnes que, per uns moments, van poder viure per dins com es treballa en un despatx d’arquitectura d’aquestes característiques”, afirma el professor Vicenç Sarrablo.

Després de visitar el taller de Ricardo Bofill, els alumnes es van traslladar fins a l’edifici Walden 7, una de les obres més emblemàtiques de l’arquitectura catalana dels anys 70, projectada pel mateix Ricardo Bofill sobre la base de l’ús de materials ceràmics.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s