Recomenació Setmanal 22/10-28/10

Un any més, i ja son nou, arriba a Barcelona un dels festivals més importants de la ciutat dedicat a l’arquitectura: el 48H Open House Barcelona, que es celebrarà entre els dies 27 i 28 d’octubre.

banner_1080_4

El programa d’aquesta novena edició inclou més de 200 edificis que obriran les seves portes i es podran visitar a Barcelona i a altres ciutats de l’entorn metropolità. Aquest any, el festival reivindica el patrimoni arquitectònic racionalista i els impulsors de l’arquitectura moderna a Barcelona, amb especial ènfasi en les obres del GATCPAC (Grup d’Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània).

Aquest grup d’arquitectes va néixer a Barcelona poc després de la proclamació de la primera República, a l’any 1931, i va estar molt influenciat per el nou llenguatge arquitectònic que es practicava a Europa des de la fundació de l’escola BAUHAUS, a l’any 1919. Alguns membres destacats del GATCPAC van ser el Josep Lluís Sert, el Josep Torres Clavé, l’Antoni Bonet i Castellana o el Germán Rodríguez Arias.

El programa del festival es complementa amb altres activitats paralel·les. Per exemple, el Open Pro, una iniciativa per la qual una selecció d’arquitectes contemporanis explicaran les seves obres in situ. Altra novetat és que l’apartat Open Infraestructuras es centrarà, aquest any, en l’arquitectura de l’aigua, de manera que es podran visitar infraestructures urbanes com la Casa de l’Aigua (MUHBA), el Depòsit Pluvial de l’Aigua del Parc de Les Rieres d’Horta o la depuradora d’aigües d’El Prat.

El programa del festival es pot consultar a la web oficial. Totes les visites són d’accès gratuït i, a més a més, alumnes de UIC Barcelona School of Architecture participaran com a voluntaris, explicant la història i col·laborant a les visites d’alguns dels edificis i monuments.

Us animem a que participeu i us recomenem que reviseu les visites que requereixen inscripció previa.

No us ho perdeu!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s