UIC Barcelona School of Architecture participa en la hackató “Des-cobrir les rondes”

Amb motiu del 20è aniversari de la Ronda de Barcelona, la Confederació de Tallers de Projectes d’Arquitectura (CTPA), amb el suport de la Barcelona Regional, ha organitzat una hackató per al cap de setmana del 19 al 21 d’octubre que congregarà mig miler d’estudiants d’Arquitectura de tot Catalunya. Amb el títol “Des-cobrir les rondes”, la trobada vol fomentar la creativitat i la reflexió sobre una infraestructura urbana que, des de la seva construcció, s’ha erigit com un espai vertebrador de la ciutat metropolitana.

“Amb aquesta iniciativa, Barcelona s’uneix a la reflexió sobre el futur dels anells viaris que ja estan desenvolupant altres ciutats com París o Amsterdam. Malgrat ser una realitat en moltes ciutats europees, aquestes vies es qüestionen pel fet de no solucionar el problema de la congestió, per la capacitat efímera de dissuadir el trànsit de l’àrea central i per la concepció exclusivament destinada al vehicle privat”, destaquen des de l’organització de l’esdeveniment.

El programa comença el dia 19 d’octubre a les 18 h al recinte modernista de l’antic Hospital de Sant Pau. Aquí hi haurà un debat obert amb la participació dels arquitectes Josep Bohigas, Francesc Muñoz, Maria Rubert de Ventós i Maria Sisternas. El dia 20 començarà el recorregut per les rondes amb parades en diferents punts en els quals professors d’Arquitectura i estudiants de les diferents escoles intentaran reflexionar, debatre i proposar visions noves sobre aquesta infraestructura, projectada per als Jocs Olímpics de 1992, que necessita millorar aspectes de teixit o mobilitat i trobar noves possibilitats d’ús i equipaments. L’itinerari es durà a terme durant dues jornades i els desplaçaments es faran en bicicleta, el primer dia, i a peu o en transport públic el segon.

La CTPA és una associació composta per professors i alumnes de les àrees de Projectes de les sis escoles d’arquitectura de Catalunya: l’ETSAB, l’ETSAV, La Salle, la IAAC, l’ETSA Reus i la mateixa UIC Barcelona School of Architecture. Cada any, la confederació planteja treballar un tema d’interès general amb l’objectiu d’apropar l’arquitectura a la societat. L’edició d’aquest any “Des-cobrir les rondes” té, a més a més, el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s