La professora Jelena Prokopljevic participa en el jurat del Festival A Cel Obert de Tortosa

Jelena Prokopljevic, professora d’Història i Composició de UIC Barcelona School of Architecture, ha participat com a membre del jurat al Festival A Cel Obert que es va celebrar a Tortosa entre els dies 5 i 7 d’octubre.

El festival, que aquest any arriba a la cinquena edició, pretén convertir Tortosa en escenari de creació, reivindicar el patrimoni arquitectònic del municipi i acostar l’art efímer a tots els públics. Diferents equips d’artistes, arquitectes i dissenyadors han participat en l’elaboració d’instal·lacions efímeres que volen establir un diàleg entre l’arquitectura més clàssica i les obres d’art contemporànies.

“El festival reforça la proposta cultural i artística de Tortosa i obre les portes dels patis a la ciutadania. Molts d’aquests espais, de gran pes històric, estan tancats al públic la resta de l’any, per la qual cosa el festival suposa una bona ocasió per descobrir aquest patrimoni ple d’art”, afirma Prokopljevic.

Aquesta edició ha girat al voltant del tema del moviment i el projecte guanyador ha estat “Els ulls al vent”, de Sergi Roca y Núria Hernández. El jurat ha valorat fonamentalment l’originalitat i la qualitat de les propostes i la manera innovadora d’interactuar amb l’entorn arquitectònic.

Des de l’any 2015, A Cel Obert està integrat a la Xarxa Transversal, dins del projecte Transefímers, juntament amb el festival Mau de Granollers, el FesCamp de Sant Cugat o el Lluèrnia d’Olot, entre d’altres. Tots aquests festivals aposten per l’art efímer com a eix vertebrador.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s