Els professors Alberto T. Estévez i Affonso Orciuoli porten les últimes tècniques digitals al Congrés Nacional d’Arquitectura Avançada i Construcció 4.0 de REBUILD

L’esdeveniment, que es va celebrar al CCIB, va reunir més de 9.000 empresaris i professionals per analitzar les últimes tecnologies i sistemes constructius més innovadors

Els professors de UIC Barcelona School of Architecture, Alberto T. Estévez i Affonso Orciuoli, van participar com a ponents al primer Congrés Nacional d’Arquitectura Avançada i Construcció 4.0 —en el marc de la fira REBUILD— que es va celebrar al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) entre els dies 26 i 28 de setembre.

El dia 27, el professor Affonso Orciuoli va oferir una ponència titulada “Wood frame eco-house” en què va explicar un projecte d’un habitatge sostenible construït a partir de fusta certificada i projectada completament mitjançant la plataforma Building information modeling (BIM), una gamma de programari que permet un control exhaustiu de tot el procés de construcció.

L’endemà, Orciuoli va intervenir al congrés amb una altra ponència titulada “3D Building Printing” en la qual va abordar l’estat de l’art de la construcció a partir de l’ús de la impressora 3D en l’àmbit arquitectònic. “Es tracta d’un dels avanços tecnològics més importants i que està revolucionant el sector, ja que permetrà la reducció dels sistemes constructius mitjançant la fabricació prèvia de l’habitatge i el muntatge posterior ‘in situ’ de l’obra, que reduirà dràsticament el desaprofitament de materials”, va afirmar.

També el dia 28, el professor Alberto T. Estévez va oferir una ponència titulada “Future is bio-manufacturing (Architecture & Design)”, en la qual va abordar el concepte “biomanufacturar”: “Es tracta d’un concepte que s’aplica a la construcció de les ciutats del futur, que seran 50 % biològiques i 50 % digitals”, va assegurar Estévez. “De la mateixa manera que la manufactura digital s’aprofita de les grans possibilitats que les noves tècniques digitals ofereixen a l’arquitectura, la biomanufactura es basa en els avanços que aporten les tècniques procedents de l’àmbit biològic, mitjançant l’aplicació de la genètica a l’àmbit de l’arquitectura”.

La fira REBUILD, celebrada per primera vegada a Barcelona, és un esdeveniment pioner en el sector de la construcció i la rehabilitació orientat a descobrir les últimes innovacions en un entorn especialitzat i que aposta per la digitalització i la construcció 4.0. A més dels professors, al congrés també van intervenir els ex alumnes de UIC Barcelona School of Architecture Santiago Cirugeda y Mauro Costa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s