La professora Jelena Prokopljevic coordina el cicle de conferències Arquinset del tema de l’habitatge

Jelena Prokopljevic, professora d’Història i Composició de UIC Barcelona School of Architecture, coordina el cicle de conferències Arquinset —iniciativa creada per l’organització dels premis FAD d’Arquitectura— que se celebra des de demà, 26 de setembre, fins al 21 de novembre al Centre de Documentació del Museu del Disseny de Barcelona.

El cicle Arquinset se centra, aquest any, en la qüestió de l’habitatge, que serà el fil conductor de les quatre conferències que s’oferiran, i que seran d’accés gratuït amb registre previ a través del web oficial. Aquest 2018 marca el 60è aniversari dels premis FAD d’Arquitectura, per la qual cosa s’ha convidat a participar els guanyadors de les últimes dues edicions per posar en relleu la qualitat arquitectònica i el nivell teòric dels projectes premiats.

“El cicle que proposem qüestiona algun dels paradigmes al voltant de l’habitatge al segle XXI, en un moment en què les tipologies queden desdibuixades per usos múltiples i sobreposats o per l’impacte tecnològic. És fonamental entendre que l’habitatge està en canvi continu i que ja no el podem concebre com una realitat física fixa”, avança la professora de UIC Barcelona School of Architecture.

Jelena Prokopljevic, que també exerceix de vocal a la junta d’ArquinFAD, serà l’encarregada de presentar l’última ponència, prevista per al 21 de novembre, en la qual intervindrà Lluís Alexandre Casanovas Blanco, guanyador del premi FAD de Pensament i Crítica en l’edició de 2017.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s