UIC Barcelona School of Architecture inaugura al Museu Marítim l’exposició dels treballs de final de grau d’alumnes d’Arquitectura

Aquest dijous 19 de juliol es va inaugurar a la seu del Museu Marítim de Barcelona —un dels monuments més importants de l’estil gòtic civil de la ciutat— l’exposició dels treballs de final de grau de UIC Barcelona School of Architecture. Sota el títol “Barcel-on-a-line. Green urban strategies from river to river”, la mostra està integrada per 16 projectes d’alumnes de cinquè d’Arquitectura en els quals es planteja una reinterpretació dels espais lliures que conformen els 10 quilòmetres de costa entre els rius Besòs i Llobregat, amb la finalitat de garantir-ne el caràcter cívic i la connexió amb els teixits urbans adjacents.

Prenent com a referència un front marítim fins ara recuperat només per trams, els futurs arquitectes plantegen una reinterpretació unitària i metropolitana que potenciï la seva funció social, ecològica i econòmica. Per a això, han plantejat, per exemple, la instal·lació d’hivernacles i estanys a l’antiga llera del Llobregat dedicats a la producció intensiva d’algues, aqüicultura i agricultura; la creació d’un centre d’investigació i obtenció de fàrmacs per a medicina alternativa i naturista als jardins Costa i Llobera, a Montjuïc, o la reconversió del Zoo de Barcelona. Els projectes han estat dirigits, aquest any, pels professors Iñaki Baquero, Marta García-Orte, Eva Damià, Mamen Domingo i Ernest Ferré.

L’acte públic d’inauguració va tenir lloc a partir de les 19 h i a la benvinguda institucional, va ser-hi present el director de UIC Barcelona School of Architecture, Josep Lluís i Ginovart. A continuació, va tenir lloc una trobada dialèctica entre experts amb la qual es va buscar propiciar la reflexió sobre el present i el futur de la franja costanera barcelonina. A l’acte, hi van participar l’arquitecta i activista Itziar González Virós, el coordinador de l’Àrea de Coneixement del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, Jordi Julià, el professor de Geografia Urbana de la Universitat Autònoma de Barcelona, Francesc Muñoz i la cofundadora de Mediaurban i col·laboradora del diari Ara, Maria Sisternas. Al debat, es van abordar temes com la necessitat d’implicar el món acadèmic en actuacions que aportin escenaris reals a les problemàtiques territorials d’avui dia.

L’exposició es podrà visitar al Museu Marítim fins al proper 26 de juliol.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s