La professora Estel Ortega cocomissària del pavelló català en la XVI Biennal d’Arquitectura de Venècia

UIC Barcelona School of Architecture està d’enhorabona. La professora de l’escola, Estel Ortega, exercirà de cocomissària, juntament amb la periodista Pati Núñez, de la proposta catalana per la XVI Biennal de Venècia que tindrà lloc entre el 26 de maig i el 25 de novembre. El seu projecte va resultar guanyador del concurs convocat per l’Institut Ramon Llull per articular el pavelló dedicat a Catalunya a l’apartat Eventi Collaterali de l’exposició internacional. L’equip d’arquitectes d’Olot, RCR Arquitectes, reconegut l’any passat amb el Premi Pritzker, serà el protagonista de l’espai “Catalonia in Venice”, amb una proposta centrada en el seu univers creatiu que porta per títol RCR. Dream and nature.

El 3 de maig va tenir lloc la presentació oficial del projecte a la seu oficial del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC). Durant l’acte, el director de l’Institut Ramon Llull, institució encarregada d’organitzar  la presència catalana a la Biennal des de l’any 2009, va destacar el paper fonamental d’Estel Ortega i Pati Núñez en la proposta per a aquesta edició. “Les dues cocomissàries han hagut d’entendre els anhels d’RCR Arquitectes i traduir-los per dotar de contingut específic el pavelló”, va destacar Manuel Forcano.

“RCR. Dream and nature explora els valors i actituds que estan a la base de l’arquitectura de l’estudi d’Olot, que incideix en la relació íntima i clau d’RCR amb la naturalesa”, va explicar la mateixa Estel Ortega en l’acte de presentació.

Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramón Vilalta —d’RCR Arquitectes— juntament amb Estel Ortega i Pati Núñez, han creat un espai per repensar la relació de l’ésser humà amb el món partint de la finca La Vila, a la Vall de Bianya (Girona), i al voltant d’aquest espai gira el seu projecte per la Biennal de Venècia.

La presència de UIC Barcelona School of Architecture al pavelló català es reforça amb la participació de cinc alumnes de l’escola a l’espai paral·lel “Schools in Venice”. Els projectes dels estudiants Lara Pérez, Cristina Coll, Carlota Aluja, Marta Delgado i Oriol Anglada es projectaran en aquest espai, obert a totes les escoles d’arquitectura de Catalunya, durant tota la Biennal. D’altra banda, del 9 al 29 d’octubre UIC Barcelona School of Architecture serà la protagonista del pavelló català amb una agenda d’actes que seran anunciats pròximament

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s