Estudiants d’arquitectura de UIC Barcelona visiten la Vall d’Aran

Una vintena d’estudiants de l’assignatura optativa “Patrimoni Arquitectònic” de la nostra escola han visitat durant tres dies la Vall d’Aran per tal de conèixer sobre el terreny el seu patrimoni natural i cultural.

DSC00771

La visita d’aquests estudiants ha estat promoguda per el director de UIC Barcelona School of Architecture, Dr. Josep Lluis i Ginovart, i la professora Mònica López Piquer. Tots dos proffesors han participat en diversos projectes culturals i patrimonials a la Vall d’Aran.

El grup l’integraven estudiants de Mèxic, Argentina, Colòmbia, Bolívia, Equador, Itàlia, Espanya i Catalunya, que han aprofitat el cap de setmana per visitar i dibuixar diferents indrets i elements arquitectònics i patrimonials del Baish Aran, Vielha e Mijaran i Naut Aran, a més de seguir les explicacions del Dr. Lluis i Ginovart i de l’assessor cultural del Conselh Generau, Jèp de Montoya, que els han permès conèixer aspectes importants de la història, cultura, llengua i identitat aranesa.

IMG_8053

Segon declaracions de Jép de Montoya, “aquesta primera presa de contacte d’aquests estudiants amb el patrimoni aranès, segueix en la línia de col·laboració entre UIC Barcelona i el Conselh Generau d’Aran per donar a conèixer i estudiar el patrimoni del país i tenir prou documentació per a l’elaboració de l’expedient per a què la Vall d’Aran pugui aspirar a ser reconeguda Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO”.

El grup d’estudiants encapçalat per el Dr. Lluis i Ginovart, van ser rebuts al Conselh Generau d’Aran pel sindic, Carlos Barrera, que els va convidar a continuar fent més visites a la Vall d’Aran per conèixer amb detall el patrimoni històric cultural i qui sap si per donar impuls a una futura Universitat d’Estiu.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s