Recomanació setmanal 25/11-01/12

Aquesta setmana, us recomenem l’exposició Un Thyssen mai vist del CaixaForum de Barcelona on podreu veure una selecció de 62 obres mestres de la col·lecció Thyssen-Bornemisza, us ensenyem el nou Atlas d’Arquitectura Europea Contemporània a mans de la Fundació Mies van der Rohe i us convidem a redescobrir l’obra Second Home del despatx Selgas Cano.

Exposició: Un Thyssen mai vist

Per primera vegada des que la col·lecció Thyssen-Bornemisza va ser adquirida per l’Estat espanyol en 1993, un gran conjunt d’obres mestres del Museu Thyssen s’exposaran fora de Madrid.
En ocasió del 25 aniversari de l’obertura del Museu, que se celebra en 2017, arriba a CaixaForum de Barcelona aquesta selecció de 62 obres mestres, incloent 8 pintures habitualment instal·lades en el dipòsit Thyssen en el MNAC.

rembrandt thyssen cat.pngEl propòsit d’aquesta exposició és oferir a Barcelona un Thyssen que mai s’ha vist a Madrid. Les obres mestres són les que habitualment poden veure’s a les sales del Thyssen de Madrid, però ara instal·lades en un ordre inèdit. No es tracta només d’una antologia d’obres mestres d’artistes com Fra Angelico, Bellini, Brueghel, Rubens, Rembrandt, Canaletto, Cézanne, Pissarro, Picasso, Chagall, Hopper, entre uns altres, sinó d’una nova lectura de la col·lecció Thyssen basada en cinc gèneres: pintura religiosa, retrat, naturalesa morta, paisatge i paisatge urbà.

Al CaixaForum de Barcelona fins al 5 de febrer de 2017
+info

Llibre: Atlas d’Arquitectura Europea Contemporània

L’Atles d’Arquitectura Europea Contemporània combina assajos, fotos, dibuixos, gràfics, història i històries, a través dels quals es pot obtenir una visió crítica del panorama arquitectònic europeu, seguint la pròpia configuració de la Unió Europea a través dels canvis i reptes que ha hagut d’afrontar en un món globalitzat.

Aquest Atles és un projecte realitzat gràcies a l’entusiasme i passió de centenars de professionals de l’arquitectura i de la crítica, polítics, clients i ciutadans que conjuntament col·laboren per a la millora de les condicions de vida a Europa, havent après dels èxits i les realitzacions reeixides per transformar-les en consonància amb l’evolució de la societat.

La Fundació Mies van der Rohe, ens convida a viatjar en l’espai i en el temps per Europa mitjançant les obres que, des de 1988, han estat nominades al Premi d’Arquitectura Contemporània de Unió Europea. Tot i que aquests projectes no representin la totalitat del que s’ha construït a Europa, sí que representen significativament l’excel·lència i la qualitat de l’arquitectura europea, sent per tant un reflex de com vivim, aprenem, treballem i convivim.

+info

Video: SelgasCano’s Second Home

SelgasCano, els arquitectes de Pavelló Serpentine a Londres del 2015, han completat recentment un projecte a prop de Brick Lane. Aquí, les etapes finals de construcció  de Second Home és capturat per la directora de fotografia Beatriz Sastre, ja que l’edifici es transforma d’una antiga fàbrica de catifes en un espai de treball compartit amb més de 1000 plantes i parets corbades transparents entre altres coses.

SelgasCano's Second Home

Second Home es situa a la zona de Spitafields en el Est End de la ciutat de Londres, al costat de, l’encara una miqueta alternatiu, mercat de Brick Lane. És un concepte d’espai de treball compartit (co-working space) que tracta d’acollir a unes 30 empreses amb un nivell de alternativitat semblat al barri, de petita escala, com és la del barri, i bastant relacionades amb la tecnologia. La possibilitat de lloguer dels diferents estudis és multiple i molt eleastica en el temps, i aquests varien des d’un lloc individual en un gran espai comú on caben fins a 75 persones, passant per estudis de 5, 7, 10 persones, fins a l’estudi major que pot albergar 20 persones com a màxim.


Alexandre Llapart, UIC Barcelona School of Architecture

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s