Recomanació setmanal 18/11-24/11

Aquesta setmana, us recomenem visitar l’exposició World Press Photo 16 al CCCB enguany sota el lema “Veure i entendre”, a llegir el nou llibre: “R_Urban Hubs”, produït per la School of Architecture de UIC Barcelona, que presenta una postura crítica sobre la regeneració dels espais periurbans de la regió metropolitana de Barcelona i finalment, us invitem a descubrir l’entrevista a Norman Foster produïda per el Louisiana Museum of Modern Art.

Exposició: World Press Photo 16 Mostra Internacional de periodisme professional

Waiting to register © Matic Zorman.jpg

La dotzena edició de l’exposició internacional World Press Photo, organitzada per la Fundació Photografic Social Vision, s’instal·la al CCCB amb les 155 fotografies guanyadores. Sota el lema “Veure i entendre”, el World Press Photo 16 presenta les fotografies que han rebut el prestigió premi de fotoperiodisme. L’exposició vol obrir el debat sobre el valor i els reptes del fotoperiodisme. Aquesta cita ineludible pels amants de la fotografia, s’ha convertit en una de les fites més senyalades de la cultura i del periodisme visual a Barcelona. Una oportunitat per emocionar-se, informar-se, entendre o qüestionar-se la realitat que ens envolta.

Les fotografies guanyadores han estat escollides entre les 82.951 imatges que s’han presentat a concurs, enviades per 5.775 fotògrafs de 128 països. Els 45 premis de les vuit categories del concurs han recaigut en 42 fotògrafs de 21 nacionalitats diferents. La fotografia guanyadora d’enguany és Hope for a New Life, del fotògraf australià Warren Richardson, on podem veure com un nadó és lliurat a través d’un forat en una tanca de filferro a un refugiat sirià que ha aconseguit creuar la frontera de Sèrbia a Hongria.

Al CCCB  fins al 11 de desembre 2016.
+info

Llibre: “R_Urban Hubs. Questioning the Boundaries of 21st-Century Barcelona”

El projecte  R_Urban Hubs, produït per la School of Architecture de UIC Barcelona, presenta una postura crítica sobre la regeneració dels espais periurbans de la regió metropolitana de Barcelona, relegat a la categoria dels espais de servei per a la ciutat central. La transformació d’aquests espais en llocs amb identitat pròpia crida a la renovació dels marcs conceptuals i metodològics convencionals de la pràctica de l’arquitectura. Aquest catàleg de Treballs de Fi de Grau 2015-2016 pretén ser una contribució útil a aquest fi.

Video: “Entrevista a Norman Foster: Striving for Simplicity”

Norman Robert Foster (1935) és un arquitecte i dissenyador anglès, considerat un dels arquitectes més prolífics de la seva generació. Ell és el fundador de Foster and Partners (1967) i responsable de molts edificis de renom d’arreu del mon. Foster a estat guanyador del premi més alt de la societat: la Medalla Minerva, i ha rebut diversos premis com el premi Pritzker (1999), sovint referit com el Premi Nobel de l’arquitectura, el Stirling (1998 i 2004), així com el premi Aga Khan d’arquitectura – el premi d’arquitectura més gran al món – de la Universitat de Tecnologia Petronas a Malàisia (2007). Foster va ser armat cavaller (Sir) el 1990.

Va estudiar Arquitectura a la Universitat de Manchester i després va obtenir una beca per seguir els seus estudis a la Universitat de Yale (Estats Units). Deixeble de James Stirling i abanderat del postmodernisme en arquitectura, Foster és un dels arquitectes britànics actuals més prestigiosos i influents. Va ser entrevistat per Marc-Christoph Wagner a casa seva prop de Ginebra, Suïssa, l’abril de 2015.


Alexandre Llapart, UIC Barcelona School of Architecture

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s