Recomanació setmanal 28/10-03/11

Aquesta setmana, us convidem a descobrir l’obra de Manuel Outumuro a través de la retrospectiva que li dedica el Palau Robert, seguim amb un recorregut per les obres més destacada de l’estudi lusità Aires Mateus recopilades per El Croquis i finalment, descobrir la biografia d’una mirada, un dels últims testimonis filmatográficos del gran Henri Cartier-Bresson.

Exposició: Outomuro BCN Retrats | Palau Robert

Outumuro BCN retrats
Manuel Outumuro presenta les fotografies de 80 personatges destacats de la societat i la cultura vinculats a la ciutat de Barcelona, amb la seva estètica de nou clàssic. És una lliçó de fotografia que posa de manifest l’empatia, la capacitat del fotògraf per captar amb la càmera els petits gestos, les peculiaritats i especifitats de personatges molt diversos i també la seva gran inquietud per la cultura visual. Pel seu estudi de Barcelona han desfilat models, actors, actrius i representants de la vida social i cultural del país. Les revistes i diaris en què Outumuro ha col·laborat o col·labora són Vogue, Elle, Zest, Marie Claire, Telva, Fotogramas, Woman, La Vanguardia, El Mundo i El País. L’exposició ha estat organitzada per la Generalitat, amb la selecció d’imatges de Manuel Outumuro.

Al Palau Robert fins  al 26 de febrer del 2017.
+info

Llibre: El Croquis #186: Aires Mateus (2011-2016)

Aires Mateus, El CroquisManuel i Francisco Aires Mateus neixen a Lisboa el 1963 i 1964, es graduen a la Faculdad de Arquitectura / U.T.L amb un any de de -fe rència, el 1986 i 1987 respectivament. Col·laboren en l’estudi del arquitecte Gonçalo Byrne des de 1983 i comencen a desenvolupar les seves propis projectes en 1988, moment en què s’estableixen com a oficina Aires Mateus de manera independent, tot i que amb seu alestudi de Gonçalo Byrne durant els primers anys.

El creixement en l’escala de la seva obra els va forçar a trobar un espai més ampli i autònom. Des de llavors, l’escala i el nombre dels seus projectes s’han incrementat, havent obtingut diversos premis nacionals i internacionals. Han estat convidats com a conferenciants i professors en diverses institucions, com el Graduate School of Design de Harvard, i altres facultats d’arquitectura a Portugal. En l’actualitat, la seva pràctica es reparteix entre dos estudis amb seu a Lisboa, i en diverses col·laboracions amb oficines locals per a projectes internacionals.

+info

Video: Henri Cartier-Bresson, Biografia de una mirada

Dirigida per Heinz Butler, és una de les últimes pel·lícules realitzades amb total complicitat del fotògraf. Rodada a casa, el carrer Rivoli, Cartier-Bresson mira el seu àlbum de fotos i comenta distesament i amb humor algunes de les imatges que va prendre. Mentre ens les mostra a la càmera, ocultant darrere diu: “acaba sent la memòria en trossos de paper, una acumulació de moltes coses…”.


Alexandre Llapart, UIC Barcelona School of Architecture

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s