El Domini Públic: #Superillapilot

Els alumnes de la School of Architecture de UIC Barcelona participen en la segona Acció Horitzontal de la Confederació de Tallers de Projectes d’Arquitectura (CTPA) amb les peces que van dissenyar durant la XX edició del Taller Vertical.

El Taller Vertical reuneix tots els alumnes, de primer a cinquè de carrera de la School of Architecture de UIC Barcelona, que es barregen en diversos equips dirigits cadascun per un parell de reconeguts arquitectes joves del panorama nacional, per dur a terme un exercici real d’arquitectura amb finalitat social. Aquesta edició está vinculat a l’arquitectura i la ciutat de Barcelona. L’objectiu consisteix a dissenyar un element reproduïble per dur a terme una acció urbana d’ocupació de l’espai públic, mitjançant una activitat al carrer.

L’Acció Horitzontal #Superillapilot neix com un projecte d’acció urbana de la Confederació de Tallers de Projectes d’Arquitectura (CTPA) de diverses escoles d’Arquitectura de Barcelona i del territori. L’acció vol reivindicar l’ús de l’espai públic de la ciutat on gairebé la totalitat de l’espai lliure és destinat al trànsit de vehicles rodats. Es recolza en el nou pla de mobilitat de Barcelona, basat en el model de Superilles on l’agrupament de diverses illes de teixit tipus Eixample destina el perímetre a vies ràpides i a les xarxes de transport públic mentre que els carrers interiors es convertiran en un espai compartit per vianants i bicicletes permetent el pas puntual de vehicles.

L’acció pren com a punt de partida 4 drets ciutadans fonamentals: participació, cultura, oci i intercanvi, que es manifestaran amb més intensitat si amb la implantació de les Superilles s’aconsegueix la reducció de l’11% dels vehicles rodats, sense perdre de vista que caldria una reducció del 21% per complir amb les regulacions referents a la contaminació atmosfèrica. Els estudiants ocuparan cadascuna de les cruïlles interiors de la Superilla dels carrers Tànger, Llacuna, Pallars i Badajoz amb una instal·lació per a cada dret ciutadà.

Durant el taller i l’acció es construiran elements de mobiliari urbà amb material reciclat, la producció dels quals es realitzarà gràcies al suport de producció local i fabricació digital de la xarxa Fab City del Poblenou.

Tot allò ideat, inventat i construït pels estudiants té com a finalitat que sigui l’escenari d’activitats programades pels mateixos veïns de la Superilla i el Poblenou entre els dies 5 i 22 de setembre del 2016.

+info

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s