Divendres REcomenació

nit museus

La Nit dels Museus 2015: Activitats destacades

Més de vuitanta centres de Barcelona, l’Hospitalet, Badalona, Cornellà, Esplugues, Sant Adrià i Santa Coloma de Gramenet t’obren les portes de franc fins a la matinada. Exposicions, concerts, poesia, dansa, performances, tallers, visites guiades i dramatitzades, contacontes, gastronomia… i activitats per a tota la família!

En aquesta edició, s’hi sumen dos nous centres del Museu d’Història de Barcelona –el MUHBA Domus Avinyó i el MUHBA Oliva Artés–, el Museu de Cultures del Món de Barcelona, la Gran Lògia Provincial de Catalunya, la Muralla Romana Sotstinent Navarro del Servei d’Arqueologia, la Torre de les Aigües del Besòs i la Torre Bellesguard de Gaudí, el Museu Palmero, el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya, la colección olorVISUAL, La Casa dels Entremesos, la Col·lecció Opisso de la Fundació Arqueològica Clos i el Museu del Disseny de Barcelona, ja amb totes les col·leccions obertes.

El festival Eat Street, que redefineix el concepte de menjar al carrer, participa a la Nit dels Museus amb una proposta basada en els productes de proximitat a preus assequibles. Al voltant de la plaça de les Glòries, l’oferta dels xefs convidats girarà entorn de la gastronomia d’Euràsia, mentre que a la zona Fòrum es concentraran els estils culinaris propis de les Amèriques.

La Nit dels Museus és una iniciativa del Consell d’Europa que enguany arriba a l’onzena edició. Més de quatre mil museus de quaranta països obriran les portes als ciutadans la nit del 16 de maig. Nosaltres en formarem part. Participa-hi!

… I si la Nit no ha estat prou llarga per gaudir de totes les propostes, no t’amoïnis: a la Nit dels Museus la segueix el Dia Internacional dels Museus: portes obertes a la majoria dels museus també el diumenge 17 de maig.

Us deixem amb els enllaços de les 6 rutes que proposa l’organització!

Ruta 1 De Montjuïc a l’Hospitalet

Ruta 2 De l’Eixample a Gràcia

Ruta 3 Del Gòtic al Mar

Ruta 4 Del Raval al Port

Ruta 5 Santa Coloma – Badalona – Sant Adrià – Fòrum – Glòries – Sant Andreu

Ruta 6 Horta – Sant Gervasi – Pedralbes – Esplugues – Cornellà

Per més informació aquí 
image
ULTIM CAP DE SETMANA DEL temps de flors 2015 DE GIRONA!

El mes de maig és el gran moment de Girona. Els carrers s’omplen d’una enorme multiculturalitat, guiats tots per un mapa dels espais florals que engalanen els patis i monuments més màgics. Aquest festival atrau centenars de persones de tot arreu, que visiten la ciutat per un fet que va més enllà de les flors: el sentiment de col·laboració desinteressada que es destil·la i que emociona tothom que s’hi apropa. Són desenes, centenars, els voluntaris que treballen al llarg de molts mesos per guarnir la ciutat i oferir la millor versió de Girona al món.

La 60a edició de ‘Girona, Temps de Flors’ és especial i representa la culminació d’un projecte col·lectiu. Enguany es podran visitar 164 projectes florals repartits per 134 espais de la ciutat. Com cada any, el festival treballa per presentar novetats que millorin i renovin l’experiència. Així, es podran veure projectes florals a l’antic Cinema Modern, un emblemàtic edifici on fa 14 anys que no hi entra ningú, pendent de l’última reforma que l’ha de convertir en un centre d’estudi de la música.

També es compta la col·laboració especial de la ciutat belga de Gant, que engalanarà el mil·lenari Monestir de Sant Daniel, el riu Onyar, on es podrà veure un espectacular projecte floral flotant especialment bonic a la nit, o la Casa Pastors, futur Museu d’Art Modern i Contemporani de Girona que acollirà una exposició floral i també una mostra de les millors obres del pintor Enric Marquès.

web2_2
Cadaval & Solà-Morales amb “600 totxanes grogues” | espai Picasso (Plaça Nova 5, Barcelona)
El 14 de maig s’inaugura a l’espai Picasso del COAC l’exposició “600 totxanes grogues.Cadaval & Solà-Morales:  40 projectes,  60 maquetes, 1 vídeo”.

L’exposició recull una compilació de documents i maquetes de treball dels projectes desenvolupats en els últims deu anys per l’estudi Cadaval & Solà-Morales.

La mostra acompanya la presentació d’un vídeo-documental sobre la feina del despatx. La gravació d’algunes obres i projectes en curs il·lustra els processos i les estratègies projectuals de la pràctica de Cadaval & Solà-Morales. El vídeo contraposa les lectures de professionals com Iñaki Abalos, Juan Herreros, Josep Lluis Mateo, Benedetta Tagliabue, Mauricio Rocha o James Corner contra la visió dels usuaris dels espais dissenyats, per generar una visió transversal i polièdrica de l’obra de Cadaval & Solà-Morales.

514023752_1280x720

Vicente Hecht | [Japanese Collection] on vimeo

Aquesta setmana us recomenem el conjunt de videos de l’arquitecte i cineasta francès Vicente Hecht ”sèrie d’arquitectura japonesa”

https://vimeo.com/126207528

AGENDA DE LA SETMANA:

III Congrés d’Arquitectura i Salut al COAC | 21 i 22 de maig

Cadaval & Solà-Morales amb “600 totxanes grogues” | fins al 4 de juny de 2015

 

Alexandre Martínez i Llapart Equip cultura ESARQ 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s