Premi Mies van der Rohe 2015

El Premi d’Arquitectura Contemporània Mies van der Rohe o Premi Mies Van der Rohe és un premi d’arquitectura concedit per la Unió Europea i la Fundació Mies Van Rohe de Barcelona cada 2 anys des de 1988. És el Premi d’Arquitectura contemporània més important de la Unió Europea. El propòsit principal del premi es reconèixer i recompensar la qualitat de la producció arquitectònica a Europa. Està dotat amb 60.000 euros i una escultura que evoca el Pavelló Alemany de Mies van der Rohe.

logoMiesarchdaily

Els finalistes d’aquest any són  la Filharmònica de Szczecin, a Polònia del despatx català d’Alberto Veiga i Fabrizio Barozzi, el Museu d’Art de Ravensburg, d’Arno Lederer, Jórunn Ragnarsdóttir i Marc Oei; el Museu Marítim Danès, de Bjarke Ingels i David Zahle; el Celler Antinori, de Giovanni Polazzi, Laura Andreini, Marco Casamonti i Silvia Fabi (ArcheaAssociati), i el Centre d’Estudiants Saw Swee Hock de la London School of Economics, de Sheila O’Donnell, John Tuomey i Willie Carey.

Filharmònica de Szczecin, a Polònia del despatx català d'Alberto Veiga i Fabrizio Barozzi,
Filharmònica de Szczecin Polònia, del despatx català d’Alberto Veiga i Fabrizio Barozzi.

Les 5 conferències a càrrec dels 5 autors d’aquestes 5 obres finalistes es duran a terme avui 7 de maig entre les 15:00 i les 19:00h a l’Auditori de CaixaForum Barcelona.

Archea Associati
Barozzi / Veiga
BIG – Bjarke Ingels Group
Lederer Ragnarsdóttir Oei
O’Donnell + Tuomey.

El 8 de maig, el Jurat donarà a conèixer el guanyador del Premi Mies Van der Rohe i el guanyador del Premi a l’Arquitecte Emergent 2015 al Pavelló Mies van der Rohe. L’exposició del Premi 2015 i la celebració conclouran aquesta fase del Premi que continuarà amb exposicions i debats per tot el món.. En l’última edició del certamen es va imposar l’auditori i centre de congressos de Reykjavík Harpa, dissenyat pels estudis Henning Larsen Architects, Batteríid Arquitectes i Studio Olafur Eliasson.

El despatx Arquitectura-G, profesores de la School of Architecture de UIC Barcelona, opta al premi a l’Arquitecte Emergent 2015 per la seva obra a Cáceres, la Casa Luz.

Jorge Vidal, professor de foros de la School of Architecture, ha sigut el responsable del disseny de l’exposició.

Fonts: Fundació Mies van der Rohe, Ara.cat


Alexandre Martínez i Llapart, UIC Barcelona School of Architecture

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s