Divendres REcomanació Setmana Santa

Avui us deixem aquestes recomanacions per aquest cap de setmana i la setmana santa! Tornem després de les vacances!!!

pixar_CAT

PIXAR 25 anys d’animació | Fins al 3 de maig de 2015
Acollida, amb gran èxit, per primera vegada al MoMA de Nova York, i després d’una itinerància internacional, arriba a Espanya l’exposició “Pixar. 25 anys d’animació”.

L’any 1986, només uns quants experts havien sentit a parlar de l’animació per ordinador. Un quart de segle després, Pixar és un símbol del talent i la innovació en el cinema d’animació.

Des de l’estrena de Toy Story (1995), el primer llargmetratge creat íntegrament amb efectes d’animació digitals, Pixar Animation Studios ha continuat produint pel·lícules d’animació de gran èxit, tant de taquilla com de crítica, i ha aconseguit 26 premis Oscar i 7 Globus d’Or. L’exposició presenta els llargmetratges i curtmetratges que ha produït Pixar durant els 25 primers anys i aprofundeix en els seus personatges, les històries i els mons que ha creat, elements clau que John Lasseter, director creatiu de l’estudi d’animació nord-americà, considera necessaris per a la realització d’una bona pel·lícula d’animació.

A través d’aquest recorregut, els visitants podran descobrir el màgic món dels estudis Pixar a partir de dibuixos, storyboards, maquetes i instal·lacions digitals. Aquestes obres mostren la creativitat i el talent dels artistes, que a Pixar treballen tant amb mitjans tradicionals –dibuix a mà, pintura, pastels o escultura– com digitalment. La gran quantitat d’obres d’art que creen aquests equips humans per a cada film surt molt poques vegades de l’estudi, però la pel·lícula que, una vegada acabada, fa la volta al món no seria possible sense elles.

Per més informació Aquí.

HAGADAS_WEB_article

“Hagadàs Barcelona. L’esplendor jueva del gòtic català” | MUHBA Plaça del Rei  del 26 de març al 5 de juliol
El MUHBA Plaça del Rei acull, entre els dies 26 de març i 5 de juliol, la mostra Hagadàs Barcelona. L’esplendor jueva del gòtic català. L’exposició, ubicada al Saló del Tinell, reuneix per primer cop a la ciutat vuit hagadàs, llibres de la Pasqua jueva, realitzades durant el segle XIV a Barcelona i el seu entorn. Es tracta de peces cabdals de la història jueva, de l’art gòtic i de la cultura catalana, reconegudes a nivell mundial especialment per les seves il·lustracions, que van sortir en la seva majoria del nostre territori fa més de 500 anys, arrel de l’expulsió dels jueus el 1492.

A Barcelona, durant les primeres dècades del segle XIV, hi havia un ambient urbà sensible a les influències artístiques més innovadores. En aquest moment del gòtic, els tallers de la ciutat van ser un focus molt actiu en l’elaboració d’hagadàs, encarregades per diverses famílies jueves. En aquella època, l’aljama de Barcelona era la comunitat jueva més important de Catalunya i de la corona catalanoaragonesa.

A través d’aquests hagadàs, l’exposició explica la història de la presència de la comunitat jueva a la ciutat i la seva implicació en la vida de la ciutat medieval. Ana Bejarano, Josep-Lluís Carod-Rovira i Manuel Forcano són els comissaris de la mostra. En paral·lel, els dies 24 i 25 de març es duen a terme les jornades Hagadàs: història, narrativa i llegat artístic al mateix MUHBA Plaça del Rei.

Per més informació aquí.

Imprimir

”Presó mental”, una reflexió sobre els límits de la ment |Casa Lluvià COAC Delegació del Bages-Berguedà fins el 15 maig
Amb ‘Presó mental’, exposició escultòrica que es pot visitar a la Delegació del Bages-Berguedà, Marc Sellarès fa reflexionar els visitants sobre els límits de la ment com a principal obstacle per a les nostres accions i emocions, alhora que apunta a la presa de consciència d’aquest mur com a primer pas per a superar-lo.

Aquesta obra escultòrica s’acompanya d’altres treballs de Sallarès que reflexionen entorn dels nostres condicionants (presons o murs mentals i personals). Així mateix, hi trobem documentació gràfica i audiovisual que explica el procés de creació escultòrica de l’artista.

L’exposició està organitzada per la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC) amb la col·laboració de CACIS (Centre d’art Contemporani i Solstenibilitat El Forn de la Calç), Consell Municipal de Solidaritat, Llibreria Papasseit, Taandem estudi creatiu i la Fundació Universitària del Bages. Amb el suport de la delegació del Bages-Berguedà del COAC I l’Ajuntament de Manresa.

Per més informació Aquí.

Captura

Art mochica de l’antic Perú. Or, mites i rituals | Fins al 7 de juny de 2015
L’art mochica de la costa nord peruana constitueix un art molt desenvolupat. Els seus creadors van mostrar no tan sols mestria sinó un gran coneixement de les narratives cosmològiques i mitològiques que permetien explicar el món. Les seves magnífiques obres ens fan conèixer com aquesta societat va plasmar les seves històries, les creences, els mites i els rituals en atuells de ceràmica, i com els seus líders van expressar el poder i la seva ascendència divina a través de la vestidura, amb els atributs dels animals sagrats.

Per més informació aquí.

AGENDA DE LA SETMANA

Diumenge 29 de març. Festa de la Cultura Vintage: Lost & Found + Encants + Van Van Market
Dimarts 7 d’abril. 5à sessió de Lletraferits ETSAB: a les 19.30h. A la Sala de Graus de l’escola.
Dissabte 11 d’abril. Portes obertes ESARQ. A partir de les 11.00 h

Alexandre Martínez Llapart, Equip Cultura ESARQ-UIC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s