Foros 2015: Ted’A Dilluns, 23 de març

ForosESARQ2015_Ted'A_A3mail

 

Dilluns que ve 23 de març ens visitarà l’estudi de Ted’A Arquitectes en el cicle de #ForosESARQ 2015 “A Matter of Things”

Habitual”, segons Ted’A l’arquitectura solament podrà seguir sent una disciplina rellevant a nivell social i artístic a través de la comprensió i la reflexió sobre el passat.

TEd'A
En la seva conferència, Irene Pérez i Jaume Mayol, ens mostraran, a través dels seus treballs i de les seves referències, el seu univers propi i la seva arquitectura fortament lligada als valors de la tradició. Una arquitectura que observa, entén, tradueix i actualitza l’herència de la tradició.
L’obra d’aquest jove despatx mallorquí, format per Irene Pérez i Jaume Mayol, ha estat reconeguda des dels seus inicis en els premis d’arquitectura de Mallorca, obtenint en 2014 el primer premi amb l’habitatge unifamiliar Ca Lluís i n’Eulàlia, que resumeix els valors del despatx. En 2013 aquesta mateixa obra va ser seleccionada per a la Biennal d’Arquitectura i Urbanisme d’Espanya i en els Premis Fad d’arquitectura. L’habitatge està pensat des del lloc i s’arrela a ell, amb el material existent: un recinte de pedra i una façana de marés, la pedra local.

CAN LLUÍS I N'EULÀLIA | Sa Pobla, Mallorca | 2010-2012
CAN LLUÍS I N’EULÀLIA | Sa Pobla, Mallorca | 2010-2012

Irene Pérez (1976).
Arquitecta per la ETSAV (2001). Becada Workshop Oldemburg (1998), becada amb estudis en la facultat de Roma Tré (1999). Col·labora en els estudis Pérez-Vaig habitar arquitectes (1999-2001) i Joan Pascual arquitecte (2001-2004).

Jaume Mayol (1976).
Arquitecte per la ETSAV (2000). Doctor arquitecte cum laude per la UPC, amb la tesi L’arquitectura escolar de Guillem Forteza (1917-1943), dirigida per Josep Quetglas. Col·labora en els estudis de Batlle i Roig (1999-2000) i RCR arquitectes (2000-2001). Professor assistent del Màster “Arquitectura: crítica i projecte” UPC, 2003. Professor becat en la ETSAV, 2003-2004. Professor acreditat com a Lector per l’AQU Catalunya (2011). Professor del curs d’estiu “mil pedreres”. Professor de Projectes i Studio Design en la IE school de Madrid (2011-2014).

 

CAN VICENÇ I NA MALEN | Palma de Mallorca, Mallorca | 2011-present
CAN VICENÇ I NA MALEN | Palma de Mallorca, Mallorca | 2011-present

 

Publicacions:
El treball de TEd’A arquitectes ha estat publicat en diferents mitjans especialitzats nacionals com la revesteixi Arquitectura Viva o Quaderns, i internacionals com ARQA. Arquitectura i art (Portugal) o Zona de Projecte (Argentina). Així mateix s’ha publicat també en diaris com El País (Anatxu Zabalbeascoa) o La Vanguardia (Marta Rodríguez).

Exposicions:
El treball de TEd’A arquitectes ha format part de diferents exposicions com Arquia Propera o Matèria Sensible: Joves Arquitectes Catalans. La seva obra ha estat exposada a Palma, Barcelona, València, Madrid, la Corunya, Lisboa i Berlín. Així mateix han format part del pavelló catalano-balear Vogadors para la  Biennale di Architettura di Venezia 2012.

Premis:
El treball de TEd’A arquitectes ha estat premiat en diferents ocasions. En 2013 són seleccionats per als Premis FAD amb l’obra Ca Lluís i n’Eulàlia. En 2012 són seleccionats per als Premis Arquia amb Ca Tòfol i n’Aina, com una de les 23 millors obra realitzades per joves arquitectes espanyols. En 2011 també van ser seleccionats per als Premis Fad amb l’obra Ca Joan Jaume i n’Apol·lònia. Així mateix han rebut alguns premis en l’àmbit de la teoria com el Premi Lluís Domènech i Montaner de Teoria i Crítica d’Arquitectura 2011, convocat pel Institut d’Estudis Catalans, o l’I Premio Fonaments, Eines de l’arquitectura, a l’apartat de textos convocats per la Fundació COAM i la Revesteixi Arquitectura.

Podeu recopilar més informació sobre el conferenciants en els següents links:
– Obres publicades a HIC Arquitectura
– Web de Ted’A
– Publicacions de Ted’A

Us recomanem que no us la perdeu! Després de la conferència i gràcies al nostre patrocinador Estella Damm, podrem gaudir d’una xerrada amb el convidat i tots els assistents.

Podeu seguir informats mitjançant el nostre esdeveniment de Facebook.
FOROS-ESARQ_2015_A3
Alexandre Martínez Llapart, Equipo Cultura ESARQ-UIC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s