Divendres REcomanació

Eclipsi parcial de sol, Jordi Socías: Fotografies trobades, Nou espai remodelat de MUHBA El Call, Nova instal·lació permanent sobre la Ciutat de Barcelona al COAC, Presentació del llibre El Códice del Mar. “Yo nací en Timbiquí”.

Un regard moderne, 2010

Jordi Socías. Fotografies trobades | Fins el 26 d’abril
Les fotografies de Jordi Socías (Barcelona, 1945) han omplert diaris i revistes des que, l’any 1972, va convertir una càmera fotogràfica en el seu instrument de treball i, sense deixar d’aprendre ell mateix, va començar a ensenyar a les persones que miraven les seves obres en què consisteix l’art de mirar. El seu primer mestre va ser el cinema. I de la mà de Godard i dels directors de la Nouvelle Vague es va endinsar en el món de la imatge per acabar descobrint la fotografia gràcies a grans noms (de Cartier-Bresson a William Klein, de Man Ray a Richard Avedon) que li van fer evident que la imatge té un llenguatge i que les fotografies s’han de saber llegir. Ell mateix és, avui, un mestre.

Aquí per més informació.

Slider_MUHBA_El_Call

Nou espai remodelat de MUHBA El Call | A partir del 11 de març
El centre, que torna a obrir al públic el dia 11 de març, acull la mostra documental “L’Univers del Call”, sobre la importància que va tenir la comunitat jueva en la història de Barcelona fins a finals del segle XIV.
Es poden fer visites guiades al centre els dies 5 i 19/04, 3 i 24/05 i 7 i 21/06. Hi ha també un itinerari per la zona, anomenat Quan el Call era el Call dels jueus, els dies 18/04, 16/05 i 20/06. I una altra visita guiada, titulada El llegat cultural dels jueus de Barcelona, els dies 26/04, 31/05 i 28/06.

Aquí per més informació.

_MG_5650

Nova instal·lació permanent sobre la Ciutat de Barcelona al COAC
S’ha inaugurat al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya una nova instal·lació permanent sobre la Ciutat de Barcelona, situada al vestíbul de la seu de plaça Nova. Aquesta instal·lació té com a protagonista una maqueta de Barcelona a escala 1/4.000, de 12 metres quadrats, sobre la qual s’expliquen propostes i conceptes de la ciutat a través de la projecció de diferents audiovisuals creats amb tecnologia vídeo mapping.
Per més informació aquí.

TARGETO_Elcodicedelmar

Presentació del llibre EL CÓDICE DEL MAR. “YO NACÍ EN TIMBIQUÍ” | COAC Barcelona Dimarts, 17 març a les 19h
Presentació a la llibreria de la Cooperativa d’Arquitectes Jordi Capell del llibre EL CÓDICE DEL MAR. “YO NACÍ EN TIMBIQUÍ”, de Fausto Ross.
Presentaran el llibre l’arquitecte Josep Pla Ros i Saly Camacho, Intuitive Leadreship. L’acte, organitzat per la Cooperativa Jordi Capell i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, serà presidit per Manel Casadevall, president de la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes.

Per més informació aquí.

image

Eclipsi parcial de sol | 20 de març
El 20 de març tindrà lloc un un eclipsi parcial de sol. A Barcelona es podrà veure entre les 9.11 i les 11.27 h del matí. El moment de màxima observació serà a les 10.16 h  amb un 70% d’ocultació. Val la pena escaparte un moment per veurel ja que  fins al 12 d’agost del 2026 no tornarà a haver-hi un altre d’aquest tipus.
El que succeeix és que la lluna, el sol i la terra estan alineats, la lluna fa ombra i impedeix que es vegi el sol en una petita part de la terra. En concret, l’eclipsi serà total a les Illes Fèroe, en una petita llengua de la superfície terrestre del Mar del Nord i l’Oceà Àrtic, i durarà més de dos minuts en el punt major de durada.

 

0

DTF magazine
DTF magazine recopila PFCs de diferentes escuelas españolas para explicárselos a nuestros lectores. En esta revista, muestra cómo dibujar un PFC con muchos trucos y consejos. Se explican de una manera gráfica y técnica para una comprensión global del proyecto arquitectónico. Cada revista contiene 12 proyectos diseñados por jóvenes arquitectos españoles, resumidos en 4 páginas y descargables en la web, con un total de 10 a 14 láminas en formato A1. También en cada página se describe el proyecto según 3 iconos: Bombilla, Info y Plumillas. Tambien podeis enviar vuestro PFC para que lo valoren y lo publiquen!

Aquí para más información.

 

Alexandre Martínez Llapart, Equip Cultura ESARQ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s