Urbanisme 2: Sergi Viñals

Avui us presentem l’exercici d’urbanistica II d’en Sergi Viñals del grup David Martínez i Marta Benages.

L’exercici consisteix a plantejar un projecte per a la transformació urbana del front marítim de Sant Adrià del Besòs amb l’objectiu d’integrar-ho en un entorn que gradualment ha anat abandonant la seva condició perifèrica i el seu passat industrial, a força de recuperar la qualitat d’elements d’alt valor paisatgístic i ambiental (riu i platges), així com la introducció d’usos residencials, comercials i d’oci (activitats esportives i restauració) en substitució dels industrials.

001

Aquest espai singular, amb la seva posició enfront del mar, limita amb la desembocadura del riu Besòs. Cal afegir la presència de les Tres Xemeneies, la central tèrmica que va deixar de funcionar al 2011, i que els seus 200 metres d’alçada fan d’aquest conjunt l’edifici més alt de Barcelona i rodalies.

002

 

003

Aquesta assignatura d’urbanística II té continuïtat amb l’assignatura de Projectes 4 i posteriorment amb les àrees de construcció i estructures, fent així que l’alumne de tercer curs sigui capaç de treballar a totes les escales del projecte, des del Master Plan al detall constructiu.

Alexandre Martínez Llapart, Equip Cultura ESARQ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s