Rebecca litchfield – Soviet Ghosts

Rebecca Jane Litchfield, és una jove fotògrafa britànica. Avui parlem de la seva obra fotogràfica anomenada Soviet Ghosts  (Fantasmes soviètics).

Rebecca litchfield
© Rebecca litchfield

Litchfield fotografia molts llocs abandonats de 10 països amb antigues arrels soviètiques. Pobles oblidats, fàbriques, presons, escoles, monuments, hospitals, teatres, centres militars, asils i camps de concentració entre altres llocs. Aquests llocs estan imbuïts d’una gran riquesa de significat i la meravella i una història pròpia. En el treball de Litchfield brilla una llum en una societat envoltada per la guerra freda, que ofereix un document únic i commovedor de la vida quotidiana del poble soviètic.

Rebecca litchfield
© Rebecca litchfield

Les fotografies de Litchfield mostren aquests llocs històrics oblidats i les ideologies que els van construir, i intenten revifar velles narratives, trobar la bellesa i significat en la seva decadència i reviure els records arrelats al detritus d’un règim col·lapsat. Els edificis aviat desapareixeran, i com la memòria de l’antiga Unió Soviètica comença a esvair-se, aquests llocs i les comunitats que un cop els van donar la vida mereix ser registrat per a la posteritat. Expliquen una història com artefactes en un museu. El llibre Fantasmes soviètics (publicat al juny de 2014) atrapa un interval estrany entre la modernitat i l’antiguitat.

Alexandre Martínez Llapart, Equip Cultura ESARQ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s