Divendres REcomanació

Seminari i visita a  la casa Lleó i Morera, entrega de premis del concurs de Q9, Jornades d’estudi Acadèmia i Art, Seminario Arquitectura e Industria: Fachadas Ligeras / Cerámica

 

unnamed

 

Seminari i visita  la casa Lleó i Morera

El grup d’Investigació de l’ESARQ-UIC “història, Arquitectura i Disseny” organitza el seminari “La Mansana de la Discòrdia, el Modernisme com transgressió a la regularitat de l’Eixample” a la casa Lleó Morera el proper 3 i 4 de desembre.

El seminari inclou set ponències de 30 minuts amb investigadors i col·laboradors del grup de recerca “Història, Arquitectura i Disseny” de l’ESARQ-UIC. En concret, participaran com a ponents els professors de l’ESARQ-UIC Guillem Carabí, M. José Díez, Manuel Arenas i Judith Urbano; així com Santiago Alcolea, director de la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic, la doctora en Història de l’Art Fàtima López i el professor de l’Escola d’Arquitectura de la Universitat d’Alcalá José Juan Barba, de Metalocus.

Paral·lelament a les ponències, els assistents al seminari tindran l’oportunitat de realitzar una visita comentada a la Casa, i podran així conèixer la història de l’edifici i admirar, en el seu emplaçament original, el laboriós treball artístic realitzat per mestres i artesans de renom. Vitralls, mosaics, escultures, esgrafiats … són algunes de les arts decoratives que els visitants podran contemplar.

si voleu assistir inscriu-te aquí (plaçes limitades)

 

Entrega de premis Concurs fotografia Q9

 

Entrega de Premis Concurs de fotografia Living Architecture Q9

Aquest dilluns que ve us recomenem l’entrega de premis del concurs de  fotografia orgnitzat per Q9.

Durant el transcurs d’aquesta inauguració es procedirà a la lectura del veredicte del jurat i el lliurament dels premis. Comptarem també amb la presència de de els membres del nostre jurat: Òscar Dalmau, Anne-Sophie de Vargas i Adrià Goula.

L’acte tindrà lloc el dilluns 24 de novembre a la mateixa Cooperativa d’Arquitectes Jordi Capell a Plaça Nova nº5, Barcelona. a les 19.00 h.

 

Jornades-d’estudi-Acadèmia-i-Art
Jornades d’estudi Acadèmia i Art (GRACMON)

 

Jornades d’estudi Acadèmia i Art

Les jornades d’estudi Acadèmia i Art. Dinàmiques, transferències i significació a l’època moderna i contemporània tindran lloc els propers 20 i 21 de novembre de 2014.

Aquestes jornades parteixen precisament de la constatació de les limitacions que presenta actualment l’estudi sobre les Acadèmies de Belles Arts i, en concret, del cas barceloní.

Busquen incidir, per tant, en aspectes com l’evolució en els paradigmes estètics impulsats des de l’entitat , les seves relacions nacionals i internacionals, la formació impartida… però sense oblidar el centre com a institució i els seus protagonistes.

En definitiva, aquestes jornades pretenen proposar noves interpretacions i vies de lectura entorn de les Acadèmies de Belles Arts, tot cercant contribuir al debat sobre el seu rol en el present i en el futur.

Organitzat pel Grup de Recerca en Història de l’Art i el Disseny Contemporni (GRACMON), les jornades es desenvoluparan entre la tarda del dijous 20 de novembre a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i el dia 21 de novembre a la Facultat de Geografia i Història, concretament a la Sala de Juntes (accés pel carrer Ramalleres).

Per més informció cliqueu aquí.

Seminario Arquitectura e Industria: Fachadas Ligeras / Cerámica

La Fundación Arquitectura y Sociedad organitza enguany una nova edició del Seminari Arquitectura i Indústria: Façanes Lleugeres / Ceràmica que se celebrarà a la seu del COAC de Barcelona els dies 27 i 28 novembre 2014.

Hi assistiran com a ponents Johan Celsing (Suècia), Toni Cumella (Espanya) Aljosa Dekleva (Eslovènia), Inès Lamunière (Suïssa), Belén Moneo + Jeff Brock (Espanya) i Matthias Sauerbruch (Alemanya) d’entre altres.

Per més informació i inscripcions cliqueu aqui.

Alexandre Martínez Llapart, Equip Cultura ESARQ-UIC

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s