Dilluns Efemèride: David Mackay

L’arquitecte britànic David Mackay (Eastbourne, Sussex 1933), un dels pares de la Vila Olímpica de Barcelona, al costat de Oriol Bohigas i Josep Martorell ha mort aquest passat dimecres als 81 anys.

 

A més d’haver enllumenat la Vila Olímpica amb aquests arquitectes, Mackay també és l’arquitecte del Hub Barcelona, la plaça de les Glòries, l’escola Thau de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i l’escola Vila Olímpica, així com l’edifici d’habitatges de la Kochstraße de Berlín el 1992, el Palau Nou de la Rambla de Barcelona el 1993, la Universitat Pompeu Fabra el 2001 i l’ampliació d’El Corte Inglés de la plaça de Catalunya el 2004.

© MBM Arquitectes

Fundador de l’estudi MBM, Mackay vivia a Barcelona des de 1959 i sempre va estar molt vinculat a Catalunya; a més, ha estat membre del Comitè Assessor del Senat per a la reunificació de Berlín, així com president del Plymouth Design Panell i membre del Dublin Architectural Advisory Panell.

Mackay va ser professor convidat a la Washington University St Louis, la Milwaukee University i la London School of Economics, mentre que el 2004 va ser distingit amb com a doctor honoris causa en Arts per la Plymouth University.

Universitat Pompeu Fabra © Duccio Malagamba

 

Alexandre Martínez Llapart, Equip Cultura ESARQ-UIC

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s