Divendres REcomanació

Aquest divendres us recomanem entre altres exposicions, la del Wold Press Photo al CCCB, una oportunitat per testimoniar, a través dels ulls, l’estat del món i la realitat global que ens envolta.

 World Press Photo 14 | Del 6 NOV  al 8 DES 2014 al CCCB

World Press Photo of the Year 2013 by John Stanmeyer

Un any més al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona instal·la l’exposició internacional Wold Press Photo organitzada per la Fundació Photografic Social Vision amb les 130 fotografies guanyadores del prestigiós premi internacional de fotoperiodisme.

Aquesta cita ineludible de la fotografia s’ha convertit en una de les cites senyalades de la fotografia a Barcelona, atraient any rere any milers de visitants. Una oportunitat per testimoniar, a través dels ulls, l’estat del món i la realitat global que ens envolta. Visions, històries, relats i realitats, que es tradueixen en imatges capaces de traslladar-te, canviar-te, commoure’t o, fins i tot, fer entendre’t el món.

Enguany, la fotografia guanyadora és del fotògraf americà John Stanmeyer, per a National Geographic.

+ Per més informació cliqueu aqui

EL TRAÇ.El dibuix com a eina de coneixement | 7 OCT- 7 DES 2014 Arts Santa Mònica i Sant Lluc

El Traç. El dibuix com a eina de coneixement

Diuen que per projectar s’ha de dibuixar és a dir una forma de pensar i crear. Aquest fet fa que es creei un nexe entre la ment i la mà esdevinguent aixi un vincle entre la idea i la matèria. L’exposició cerca els valors del dibuix com a eina de coneixement, com a mitjà de comunicació, com a suport per projectar i com a manera de fer realitat idees i fins i tot somnis. Els dibuixos es mostren a través de quatre àmbits els quals van lligats a una funció del dibuix , el entendre amb el coneixiement, el provar amb la recerca, el recordar amb la memeoria i el explicar amb la comunicació.

+ Per més informació cliqueu aqui.

Exposició de l’art modern |  Museu nacional d’art de catalunya 

Exposició l”art contemporani MNAC

El MNAC ha presentat a finals de setembre un dels grans projectes estratègics del museu:una exposició de la col·lecció permanent l’art de finals del XIX fins a mitjan segle XX. La mostra ha estat pensada per ser un recorregut temàtic. Ja que no s’ofereix com una exposició ‘’tradicional’’ es a dir organitzada cronològicament en el temps amb autors o per estils sinó que aquesta disposició esdevé a partir d’un recorregut temàtic: que explica l’aparició de la modernitat i de l’artista modern a partir de la col·lecció de més de 4000 peçes que disposa el museu.

+ Per més informació cliqueu aqui.

III Congrés internacional Iconic Houses 2014 | 25 de Novembre a La Pedrera.

III Congrés internacional Iconic Houses 2014

El III Congrés Internacional de Cases Icòniques tindrà lloc a la Pedrera de Barcelona  i inclourà visites prèvies a les cases el 22 i 24 de novembre. El Congrés Internacional ICONIC HOUSES 2014 se centra en les cases-museu del segle XX arquitectònicament més significatives del Mediterrani.

L’objectiu és compartir bones pràctiques i solucions per les dificultats específiques amb que topen tots aquells implicats en la gestió d’una casa-museu del segle XX. El 25 de novembre a la tarda Rossend Casanova, comissari de Casa Bloc del Museu del Disseny de Barcelona, farà una conferència de La Casa Bloc de Josep Lluís Sert i Josep Torres Clavé (1932-1939).

+ Per més informació cliqueu aqui.

Alexandre Martínez  Llapart,  Equip cultura ESARQ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s