Concursos d’arquitectura

Us deixem un recull de concursos nacionals i internacionals adreçats a estudiants d’arquitectura i arquitectes recentment graduats.

Arquine No. 17 |  Loire et Loges  |  Re-Thinking the future  |  living architecture Q9M

Concurs Arquine No. 17 Pulmón Metropolitano de Oriente |  6 de febrer 2015

Concurso Arquine No. 17

Aquest Concurs cerca la generació de diferents propostes del que serà la zona urbana amb més potencial de Mèxic, un total de 746 hectàrees que podrien convertir-se en el catalitzador del desenvolupament i creixement de la zona oriental d’una de les ciutats més complexes i poblades del món.

Arquine ens proposa trobar la vocació de l’espai que avui ocupa l’Aeroport Internacional Benito Juárez de la Ciutat de Mèxic, generant diferents idees per a l’enfortiment i desenvolupament de la zona oriental de la ciutat de Mèxic, a partir de propostes que es desenvolupin sobre la [futura] zona urbana amb més potencial del país a partir de les possibilitats de generar un pulmó verd de grans dimensions en l’orient d’aquesta metròpoli.

El Concurs Internacional d’Arquitectura Arquine, es realitza des de 1998 i persegueix explorar temes d’importància i rellevància per a la societat en general, incentivar l’obertura d’espais de diàleg i promoure la participació de l’arquitecte davant problemàtiques determinades a través d’una resposta projectual, on es promogui la competència i la participació nacional i internacional.

+ Per més informació cliqueu aquí

Loire et Loges | fins 30 de novembre

Cyril Blanloeil
© Cyril Blanloeil – Loge de vigne en Touraine

 La Cambra Econòmica jove de Tours i la Casa de l’Arquitectura de la Regió Centre de França organitzen de 1 de setembre al 30 de novembre d’enguany, el «Loire i Loges» la competència per a la micro-arquitectura.

La Loire à Vélo és una ruta turística ciclcista de 800 quilòmetres, única a França. Disposada en les dues direccions, es connecta Cuffy, prop de Nevers, amb Sant-Brévin-la-Pins, davant de Saint-Nazaire. Travessa les regions Centre i Pays-de-la-Loire. Voreja amb el riu més llarg de França, aquesta vall és una mina inesgotable de tresors i riqueses culturals, ambientals i gastronòmiques. Patrimoni Mundial de la UNESCO, la vall del Loire és visitat a través de la Loire à Vélo per més de 850.000 usuaris a l’any.

La temàtica  consisteix en la reinterpretació de la tipologia de l’habitatge de la vinya françesa, Smailestructura vernàcula, lloc utilitzat pel descans dels treballadors de les vinyes.

Com aquest projecte és part de la ruta ciclista Loire à Vélo, aquestes reinterpretacions s’han de pensar com a refugis per als ciclistes. Aquest, ha d’estar situat entre les ciutats de Savonnières i Chouzé-sur-Loire, ambdues situades a Indre-et-Loire.

Els dos projectes guanyadors seran construïts, en col·laboració amb BTP CFA 37 (Centre de Formació d’Aprenents) i FFB 37 (Federació Francesa d’edificació). La gestió del projecte es durà a terme per la Cambra d’Arquitectura de la Regió Centre de França, qui romandrà propietari dels projectes assolits.

S’exposaran els vint millors projectes seleccionats per el tribunal en una exposició itinerant que esdevindrà a principis de 2015,

+ Per més informació cliqueu aquí.

Re-Thinking the future | fins 14 de març del 2015

Chun Shing Tsui
First place IATA 2013 mixed-Use Urban paradox | Chun Shing Tsui, The University of Hong Kong,

 RTF en el seu tercer any, torna a llençar els Premis Re-Thinking the future.

Els Premis RTF són l’esdeveniment arquitectònic mundial absolut amb premis en 20 categories i 20 jutges admirats de tot el món. És la teva oportunitat per ser distingit el millor en la teva professió.

En l’edició pasada, hi hagué més de 500 registres de 60 països diferents . Dissenyat per a desenvolupar un llenguatge arquitectònic que ‘mantenir’ i ‘sobreviure’ els impactes dels nous reptes d’edat, i evolucionar cap a un llenguatge arquitectònic del futur, prenent la sostenibilitat un pas per davant.
Es pot participar en múltiples categories, des de l’arquitectura al disseny d’interiors, paisatgisme o disseny urbà.

+ Per més informació cliqueu aquí.

Concurs de fotografia living architecture de Q9MAGAZINE | fins 14 de novembre del 2014

Q9 Magazine

 Q9 Magazine amb la col·laboració de la  Cooperativa d’Arquitectes “La Capell” ens conviden a participar al concurs de fotografia #instagram sota el subtítol: Living Architecture.

Es distingiran dues categories: Jurat i Públic.

+ Per més informació de com participar i les bases del concurs cliqueu a aquest enllaç.

Alexandre Martínez Llapart, Equip Cultura ESARQ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s